Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Inhoud nieuw inburgeringsexamen bekend

Inhoud nieuw inburgeringsexamen bekend

We schreven er al eerder over: vanaf februari 2013 wordt het nieuwe Inburgeringsexamen afgenomen. Tot 2015 kun je kiezen of je het oude of het nieuwe examen wil maken.

inburgeringsexamen - 1

Het nieuwe examen zal bestaan uit drie toetsen: Schrijven, Lezen en Luisteren. De vragen gaan over de thema’s dagelijks leven, opleiding en werk.

 

Luisteren

Het examen Luisteren duurt 35 minuten. Daarin moet de kandidaat 25 meerkeuzevragen beantwoorden. De luisterfragmenten zijn bijvoorbeeld stukjes uit een radio-uitzending.

 

Lezen

Voor het examen Lezen heeft de kandidaat vijftig minuten de tijd om 25 meerkeuzevragen te beantwoorden. Deze vragen gaan over korte stukjes tekst in allerlei vormen zoals nieuwsstukjes maar ook roosters of advertenties.  

 

De examen Luisteren en Lezen worden digitaal afgenomen.

 

Schrijven

Het Schrijfexamen bestaat uit twee of drie korte taken die de kandidaat op papier moet uitwerken. Dit zijn taken zoals een briefje of een e-mail schrijven of een formulier invullen. Daarnaast moet de kandidaat een opdracht met zes aanvulzinnen maken.

 

Oefenvragen

Op de site van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) zullen volgende week een aantal oefenvragen worden gepubliceerd.

 

Onderweg de beste voorbereiding

Wil je je voorbereiden op het nieuwe inburgeringsexamen? Dan is de deze zomer verschenen herziene editie van Onderweg de beste voorbereiding. Onderweg bevat twintig lessen waarin alle onderdelen van de toets worden getraind: woordenschat, nazegzinnen in dialoogvorm, vragen en tegenstellingen. Na de lessen volgen dertig opdrachten voor schrijfoefeningen, dertig oefeningen begrijpend lezen en dertig luisteroefeningen.