Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Taaltoetsen ontwikkelen: meerkeuzevragen

Taaltoetsen ontwikkelen: meerkeuzevragen

Het CNaVT gaat bij het opstellen van toetsvragen uit van taken die meerdere vaardigheden op een authentieke manier toetsen. Dit lijkt in contrast te staan met meerkeuzevragen.

Wanneer kom je in het gewone leven meerkeuzevragen tegen? Misschien enkel als je in een woordenboek moet kiezen tussen meerdere definities, maar verder weinig. Toch kan het gebruik van meerkeuzevragen handig zijn. Ook al gaat de authenticiteit omlaag, de betrouwbaarheid en de efficiëntie worden vaak verhoogd. Daarom dit onderwerp voor deze toetstip.

 

Aan bod komen de voor- en nadelen, algemene begrippen, de kenmerken van een goede meerkeuzevraag en tot slot volgen er voorbeelden van meerkeuzevragen die duidelijker opgesteld kunnen worden. Aan u de vraag om de gegeven tips toe te passen en de opgaven te verbeteren.

 

Hierbij vindt u een nieuwe toetstip over meerkeuzevragen met bijbehorende opdracht. De uitwerking van de opdracht is per mail opvraagbaar (Sonia.DeBecker@arts.kuleuven.be). Alle ToetsTips zijn te bekijken op onze website: www.cnavt.org.

 

Download hier de toetstips

 

Download hier de opdracht