Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Schrijfprijs NT2 2017-2018

Schrijfprijs NT2 2017-2018

Stimuleer uw cursisten tot creatief schrijven in het Nederlands!

Tijdschrift Les organiseert voor de vierde keer de Schrijfprijs NT2. Doel van deze prijs is het aanmoedigen van anderstaligen tot vrij en creatief schrijven in het Nederlands. Doen uw cursisten ook mee?

Over de Schrijfprijs

Er zijn drie prijscategorieën, op basis van taalniveau:

 

  • alfabetisering Alfa B en C
  • ERKniveau A1/A2
  • ERKniveau B1/B2

 

Daarnaast worden de inzendingen van ISK/OKAN-leerlingen nog apart beoordeeld door de jury. In totaal zijn er dus vier prijzen. 

 

De prijsuitreiking vindt plaats op 18 mei in het Huis van het Nederlands te Antwerpen. De winnende deelnemers ontvangen eeuwige roem en een cheque van €250,-. Alle genomineerde teksten worden gepubliceerd in een boekje en op de website van Les.

Beoordeling

De teksten worden eerst beoordeeld door drie docentenpanels (één panel per categorie). Die panels bestaan uit drie docenten (één uit Nederland, één uit Antwerpen en één uit het ISK/OKAN-werkveld) en een lid van de voorbereidingsgroep van Les. Zij maken een voorselectie van 13 inzendingen per categorie, waarvan er ten minste drie geschreven zijn door een ISK/OKAN-deelnemer. De in totaal 39 inzendingen worden voorgelegd aan de jury, die in elke categorie een winnaar kiest.

Meedoen

Stimuleert u uw cursisten om mee te doen? Deelnemers schrijven een verhaal of gedicht van maximaal 500 woorden (minder mag ook) over het motto: Ver weg, dichtbij.

 

N.B.: Geef bij aanmelding aan voor welke niveaugroep de tekst wordt ingezonden, en of de deelnemer een leerling van een ISK/OKAN is.

Sluiting inzendtermijn: 12 januari 2018

 

Voor meer informatie en inzenden, zie de website van de Schrijfprijs.

Tijdsplanning

12 januari 2018: sluiting inzendtermijn schrijfproducten

1 februari 2018: bekendmaking nominaties op SchrijfprijsNT2.org
18 mei 2018: feestelijke prijsuitreiking in het Huis van het Nederlands te Antwerpen