Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Taal van de zorg
Taal van de zorg
€ 64,95
Productoverzicht
Taal van de zorg

Taal van de zorg

Conny Wesdijk, Liesbeth Schenk
Uitgave: boekUitgave: laptop Niveau: a2Niveau: b1Niveau: b2
Isbn: 9789024448692
Verwacht: mei 2024
€ 64,95
Verschijningsdatum mei 2024
Beschrijving

Taal van de zorg wordt eind april verwacht. Bekijk hier alvast de inkijkpagina's.

 

Wat moet een anderstalige zorgmedewerker weten die in een Nederlandse zorginstelling gaat werken? Welk soort Nederlands moeten zij kunnen verstaan en spreken? Het is duidelijk dat de taal van de verpleging/verzorging meer is dan alledaags Nederlands. Allerlei specifieke termen, zoals tillift of voedingslijst, zijn in de zorg heel gewone en veelgebruikte woorden. Verder is het in de omgang met bewoners en collega's uitermate belangrijk dat je begrijpt wat de patiënt of bewoner bedoelt, maar óók wat de arts zegt en wat je collega je bij de overdracht wil meedelen.

 

Taal van de zorg is bedoeld om anderstalige zorgmedewerkers, verzorgenden en verpleegkundigen voor te bereiden op de talige kanten van het werken in een zorginstelling. Het is geen medisch handboek, maar de 22 teksten bevatten wel veel informatie over diverse aspecten van de gezondheidszorg in Nederland. Vooral over de praktijk: de dagelijkse gang van zaken in Nederlandse zorginstellingen. Daarin komen veel van die typische ‘zorgwoorden’ voor.

 

Een greep uit de onderwerpen: het zorgdossier, het Nederlandse zorgsysteem, mantelzorg, de voedingsassistent, het menu, werkoverleg, de apotheek, grensoverschrijdend gedrag, bijscholing, zorginstellingen in Nederland, alledaagse handelingen in de zorg als aankleden, wassen, eten geven, dagbesteding en gebeurtenissen op de werkvloer.

Bovenal een uit het leven gegrepen schat aan dialogen en gesprekken met bewoners, hun familie, tussen collega’s, met leidinggevenden, artsen en andere zorgverleners.

Inhoud

Dit lespakket bevat:

 

In het tekstboek

  • Instructie voor de cursist.
  • 22 lessen, dialogen en meerstemmige gesprekken, (discussie)vragen, praktijkopdrachten, grammatica en vragen bij de video’s online.
  • Woordenlijsten in het Nederlands en Engels, online aanklikbaar in het Arabisch, Bahasa, Papiamentu, Pools, Spaans en Turks.
  • Bijlagen met een register van behandelde onderwerpen en grammaticale en lexicale thema’s, lijsten met afkortingen en overzichten met o.a. vergadertaal.

In de bijbehorende online cursus

  • Geluidsopnames van alle teksten en dialogen.
  • Een doordacht stappenplan als studiehulp, per les toe te passen.
  • Gatentoetsen, luistertoetsen en feedback bij de oefeningen.
  • Uitgebreide docentenhandleiding met les- en vakinhoudelijke aanwijzingen.
Auteurs

Conny Wesdijk en Liesbeth Schenk

Productdetails
Isbn: 9789024448692
Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam
Gewicht: 400 gram
Pagina's: 208
Docentexemplaar aanvragen
Op het docentenplatform NT2 Docent kun je als docent gratis of tegen een gereduceerd tarief een docentexemplaar van deze uitgave aanvragen.
Naar NT2 Docent

Reviews 'Taal van de zorg'

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent