Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Dyscalculie en rekenproblemen
Dyscalculie en rekenproblemen
20 obstakels en hoe ze te nemen
€ 31,50
Productoverzicht
Dyscalculie en rekenproblemen

Dyscalculie en rekenproblemen

20 obstakels en hoe ze te nemen

Marisca Milikowski
Uitgave: boek
Isbn: 9789461058324
Levertijd 1-2 werkdagen
Beschrijving

Kinderen met dyscalculie zijn kinderen bij wie de normale leerwetten niet werken. De normale leerwetten zeggen: oefening baart kunst. Maar bij een kind met dyscalculie wil die kunst maar niet onstaan. Of althans niet in voldoende mate. Wat een ander vanzelfsprekend of misschien een beetje lastig vindt, is voor een leerling met dyscalculie een obstakel. In dit boek worden de obstakels die zich in het elementaire rekenen verscholen houden, besproken. 


Meestal zitten de obstakels in het rekenen zelf, dat ingewikkelder in elkaar zit dan je zou denken. Er zijn echter ook obstakels die langs een omweg het rekenen bemoeilijken. Zo kunnen dyslectici vaak de tafels niet goed leren. En kinderen met een zwak ruimtelijk voorstellingsvermogen hebben moeite met de getallenlijn.

Inhoud

Inhoud en opbouw van het boek: gericht op de praktijk in de klas

Dyscalculie en rekenproblemen beschrijft hoe rekenen bij jonge kinderen wordt opgebouwd, wat beslissende en moeilijke stappen in die opbouw zijn - bijvoorbeeld stappen naar meer abstractie - en wat daarin verstoord kan raken. De obstakels worden zoveel mogelijk gepresenteerd in de volgorde waarin de leerling ze ontmoet. Elk obstakel heeft een eigen hoofdstuk, met een min of meer gelijke opbouw. Milikowski beschrijft wat de moeilijkheid is, geeft een voorbeeld uit de praktijk, en vertelt wat helpt en wat niet. Soms worden de Obstakel-hoofdstukken even onderbroken door extra informatie of een spelletje om met een leerling te oefenen. Het boek geeft bovendien tips over af te nemen instrumenten. 

 

De serie In de klas

Dyscalculie en rekenproblemen hoort bij de serie In de klas. Deze serie bestaat uit een reeks praktische boeken voor docenten, leerkrachten, intern begeleiders en remedial teachers. De boeken zijn geschreven door professionals uit het vakgebied. Zij geven achtergrondinformatie en praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt.

Productdetails
Isbn: 9789461058324
Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam
Afmetingen: 20.9 x 13.9 x 1.2 cm
Gewicht: 262 gram

Reviews 'Dyscalculie en rekenproblemen'

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent