Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Op naar de eindstreep
Op naar de eindstreep
Nederlands voor Duitstaligen
€ 48,50
Productoverzicht
Op naar de eindstreep

Op naar de eindstreep

Nederlands voor Duitstaligen

Katja Verbruggen, Marjet Tamse
Uitgave: boekUitgave: laptop Niveau: a2-b1Niveau: b1-b2
Isbn: 9789046906767
Levertijd 1-2 werkdagen
Beschrijving

In Duitsland staat Nederland in de belangstelling: velen willen de Nederlandse taal leren en de interesse in het buurland is groot. Daarbij weten steeds meer Duitse studenten hun weg te vinden naar de Nederlandse universiteiten en hbo’s. Ook al lijken de talen van de buurlanden op elkaar, er is toch aardig wat voor nodig om een goede taalvaardigheid in het Nederlands te verwerven.

Op naar de eindstreep is een leergang Nederlands bedoeld voor hoogopgeleide Duitstaligen die de basis van de taal al beheersen. Met de leergang werken de studenten van niveau A2 naar niveau B2 van het Europees Referentiekader. 
Daarnaast is het boek ook heel geschikt voor (groepen) Duitstaligen die in hun eigen land Nederlands willen leren.

Inhoud

In elk van de twaalf hoofdstukken van Op naar de eindstreep staan een Nederlandse provincie en een inhoudelijk thema centraal. Door middel van een quiz maken cursisten kennis met de Nederlandse provincies. Daarnaast leren cursisten in het onderdeel Voorbereiden nieuwe woordenschat aan de hand van actuele teksten. In het onderdeel Uitvoeren komen alle vaardigheden aan bod en gaan cursisten met diverse spreekopdrachten aan de slag. Ze sluiten het hoofdstuk af met het inslijpen van grammatica en woordenschat en het schrijven van een tekst. 

Bij deze uitgave hoort een website met woordenlijsten, woordenschatoefeningen, multiplechoicetoetsen en de antwoorden bij de oefeningen uit het boek. Voor de docent is een handleiding beschikbaar met handige kopieerbladen en toetsen.

Niveau

A2 > B2

Doelgroep

Voor hoogopgeleide Duitstaligen die de basis van de Nederlandse taal al beheersen. Dit kunnen studenten zijn die niveau B2 willen halen om te kunnen studeren aan een universiteit of op een hbo in Nederland, maar ook (groepen) Duitstaligen die in hun eigen land Nederlands willen leren.

 

Met Op naar de eindstreep werken de studenten van niveau A2 naar de eindstreep die zij moeten halen om toegelaten te worden tot een studie in Nederland: niveau B2 van het Europees Referentiekader.

Auteurs

Katja Verbruggen en Marjet Tamse 

Productdetails
Isbn: 9789046906767
Uitgeverij: Coutinho
Afmetingen: 23.8 x 17.0 x 1.9 cm
Gewicht: 540 gram
Pagina's: 304

Reviews 'Op naar de eindstreep'

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent