Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Taaltalent deel 1
Taaltalent deel 1
Leergang Nederlands voor midden- en hoogopgeleide anderstaligen
€ 34,95
Productoverzicht
Taaltalent deel 1

Taaltalent deel 1

Leergang Nederlands voor midden- en hoogopgeleide anderstaligen

Katja Verbruggen, Henny Taks
Uitgave: boekUitgave: website Niveau: 0-a1
Isbn: 9789046907559
Levertijd 1-2 werkdagen
Beschrijving

Veel anderstaligen willen in Nederland een opleiding volgen, een baan vinden of zo goed ingeburgerd raken dat ze het Staatsexamen NT2 Programma I kunnen halen. Hiervoor hebben ze minimaal niveau B1 van het ERK nodig. Met Taaltalent kunnen ze hun taalvaardigheid op dat niveau brengen. Met Taaltalent 1, 2 en 3 leert de cursist het Nederlands op een communicatieve en interactieve manier van basisvaardigheden naar vaardigheden die meer gericht zijn op het talig kunnen functioneren in een opleiding of een baan. Daarnaast biedt Taaltalent opdrachten aan die de cursist voorbereiden op het inburgeringsexamen en op het Staatsexamen NT2 Programma l.

 

Bij Taaltalent – deel 1, 2 en 3 is een uitgebreide website met audiofragmenten, opdrachten voor diverse vaardigheden, oefentoetsen per hoofdstuk, woordenlijsten met vertalingen naar het Engels, Arabisch, Tigrinya, Pools, Spaans en Duits, de antwoorden op de opdrachten in het boek, grammaticaoverzichten en opdrachten voor het onderdeel ‘Werk’.

Inhoud

Taaltalent – deel 1 brengt de cursist in zeven hoofdstukken naar niveau A1. Naast de onderdelen lezen, luisteren, spreken en schrijven is er veel aandacht voor grammatica, woordenschat, cultuur, studievaardigheden en taal op het werk. De didactiek bestaat uit drie stappen: voorbereiden, uitvoeren en oefenen. Na deel 1 is de cursist in staat een eenvoudig gesprek te voeren, formulieren in te vullen, korte teksten te schrijven, eenvoudige lees- en luisterteksten te begrijpen en gesprekken te voeren in een werksituatie.

 

Nieuw in deze druk:

  • In elke hoofdstuk is het onderdeel ‘Werk’ opgenomen. Er wordt aandacht besteed aan de taal en cultuur op de werkvloer, waardoor de cursisten beter worden voorbereid op de arbeidsmarkt. Online vind je animatiefilmpjes en spreek- en schrijfopdrachten;
  • Een nieuw introductiehoofdstuk met uitspraakoefeningen voor cursisten;
  • De grammaticaregels worden in kleinere stapjes aangeboden en er zijn extra opdrachten toegevoegd;
  • Woordenlijsten Nederlands- Engels zijn in het boek aan het einde van ieder hoofdstuk opgenomen;
  • De leerdoelen (taalhandelingen) worden genoemd aan het begin van ieder hoofdstuk;
  • Bij de openingsteksten is nu audio opgenomen.
Niveau

Het niveau eindigt op A1. 

Doelgroep

De leergang Taaltalent is geschreven voor volwassen midden – en hoogopgeleide anderstaligen die Nederlands willen leren.

Auteurs

Katja Verbruggen en Henny Taks 

Productdetails
Isbn: 9789046907559
Uitgeverij: Coutinho
Afmetingen: 24.0 x 17.1 x 1.5 cm
Gewicht: 412 gram
Pagina's: 237

Reviews 'Taaltalent deel 1'

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent