Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
KlasNL - cursusboek
KlasNL - cursusboek
Nederlands leren naar A1
€ 59,95
Productoverzicht
KlasNL - cursusboek

KlasNL - cursusboek

Nederlands leren naar A1

Uitgave: boek Niveau: 0-a1
Isbn: 9789046906507
Levertijd 1-2 werkdagen
Beschrijving

KlasNL is een verfrissende, nieuwe leergang voor anderstaligen die in een rustig tempo Nederlands willen leren. Dit eerste deel bereidt hen voor op het halen van taalniveau A1.

In twaalf lessen worden herkenbare onderwerpen en situaties behandeld, zoals boodschappen doen, kleding kopen en nadenken over je toekomst. KlasNL biedt een brede variatie aan tekstsoorten die cursisten in het dagelijks leven kunnen tegenkomen, zoals e-mails, appjes, telefoongesprekken en inschrijfformulieren. De taalhandelingen zijn steeds het uitgangspunt. Cursisten leren zo hun eigen boodschap naar voren te brengen. Dit doen ze in verschillende en deels activerende werkvormen.

De lessen zijn opgebouwd via het ABCD-model. Ook is er veel aandacht voor herhalen en praktijkgericht leren. Dit laatste gebeurt zowel in de les als daarbuiten, in de vorm van opdrachten die cursisten stimuleren het geleerde in het dagelijks leven toe te passen. Hiermee sluit de cursus ook aan bij het nieuwe inburgeringsbeleid.

Op de bijbehorende website vinden de cursisten studiewijzers, audio's, woordenschat-, grammatica- en uitspraakoefeningen en de woordenlijsten met vertalingen in het Arabisch, Tigrinya, Engels, Frans, Spaans, Farsi, Turks en Russisch. Docenten kunnen docentenhandleidingen, studiewijzers, kopieerbladen en toetsen aanvragen.

De methode KlasNL bestaat uit een cursusboek en een woordentrainer. In KlasNL Woordentrainer staan de woordenschatoefeningen en woordenlijsten waarmee de cursisten kunnen werken aan hun productieve woordenschatkennis. Zo leren zij 1000 van de meest frequente en relevante woorden.

Eind 2020 verschijnt het tweede deel: KlasNL, Nederlands leren naar A2.

Dit boek is geschreven voor anderstaligen die in een rustig tempo Nederlands willen leren. Dit kunnen laagopgeleiden zijn, maar ook middelbaar opgeleide anderstaligen.

Martijn Baalman is taalwetenschapper, NT2-docent en leermiddelenontwikkelaar. Vita Olijhoek is taalwetenschapper, NT2-docent en opleider. Anja Valk is onderwijskundige, taalwetenschapper, NT2-docent en opleider.

Niveau

0 > A1

Auteurs

Martijn Baalman en Anja Valk

Uitgever: Coutinho

Productdetails
Isbn: 9789046906507
Uitgeverij: Coutinho
Afmetingen: 27.0 x 19.1 x 2.9 cm
Gewicht: 1084 gram
Pagina's: 453

Reviews 'KlasNL - cursusboek'

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent