Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Nederland in zicht
Nederland in zicht
Kennisgids van de Nederlandse samenleving
€ 29,90
Uitverkocht
Productoverzicht
Nederland in zicht

Nederland in zicht

Kennisgids van de Nederlandse samenleving

Ad Bakker
Uitgave: boek Niveau: b2
Isbn: 9789085065555
€ 29,90
Uitverkocht
Beschrijving

Nederland in zicht bespreekt aan de hand van artikelen in de Grondwet onderwerpen die noodzakelijk zijn voor effectief burgerschap en zelfredzaamheid, en voor participatie in de Nederlandse samenleving.

 

Nederland in zicht werd voor het eerst uitgebracht in 2003 als lesmethode Maatschappij Oriëntatie voor hoogopgeleide nieuwkomers. In deze herziene editie zijn de nieuwe eisen die de nieuwe inburgeringswet stelt, verwerkt, waardoor hoogopgeleide nieuwkomers met een gerust hart het centraal examen van Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM) tegemoet kunnen zien. 

 

Aan het eind van elk hoofdstuk is een aantal vragen en opdrachten opgenomen. Voor de antwoorden op de vragen, of een korte bespreking en het laatste nieuws over KNM, kunt u terecht op de bijbehorende website. De gebruiker hoeft dus, in tegenstelling tot de oude editie, geen docentenhandleiding meer aan te schaffen maar kan alle informatie vinden op deze website.

Inhoud

Nederland in zicht bestaat uit zes delen die elk uit meerdere hoofdstukken bestaan:

  • Deel 1 schetst de geografische, demografische en staatkundige ontwikkeling van Nederland.
  • Deel 2 beschrijft de verschillende manieren waarop Nederlanders samenleven en wonen;
  • Deel 3 gaat over werken, onderwijs en vrijde tijd;
  • Deel 4 bespreekt verzekeringen en uitkeringen;
  • Deel 5 gaat over communicatie en informatie;
  • Deel 6 staat stil bij veiligheidsvraagstukken en conflicten in de samenleving.

 

Aan het eind van elk hoofdstuk is een aantal vragen en opdrachten opgenomen die met name gaan over toepassing van het geleerde. Zie voor de antwoorden op de vragen en het laatste nieuws over het KNM-examen de bijbehorende website. 

Niveau

Het niveau van Nederlands in zicht is B2. Het boek is daarmee geschikt voor hogeropgeleiden met een goede kennis van de Nederlandse taal die zich willen verdiepen in het Nederlandse politieke en maatschappelijke debat. Het boek is tevens geschikt als voorbereiding op het KNM-examen. 

Doelgroep

Nederland in zicht is zeer geschikt voor hoogopgeleide inburgeraars die zich voorbereiden op het inburgeringsexamen of op de Korte vrijstellingstoets. Dit boek is geen examentrainer, maar wanneer een cursist van Nederland in zicht de inhoud en het (hoge) taalniveau goed begrijpt, zal hij of zij goed voorbereid zijn op beide examens. 

 

Behalve voor hoogopgeleide inburgeraars is Nederland in zicht ook geschikt voor HBO- en WO-studenten met een buitenlandse vooropleiding. Het is een handzaam werk met basiskennis van de mens- en maatschappijvakken zoals die op Nederlandse middelbare scholen worden onderwezen. Het is daarmee geschikt voor een ieder die zich in het politieke of maatschappelijke debat begint te verdiepen.

Auteurs

Ad Bakker

Productdetails
Isbn: 9789085065555
Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam
Gewicht: 378 gram

Reviews 'Nederland in zicht'

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent