Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Verwarwoordenboek
Verwarwoordenboek
€ 37,75
Productoverzicht
Verwarwoordenboek
Verwarwoordenboek - Slide 2
Verwarwoordenboek - Slide 3
Verwarwoordenboek - Slide 4
Verwarwoordenboek - Slide 5
Verwarwoordenboek - Slide 6
Verwarwoordenboek - Slide 7
Verwarwoordenboek - Slide 8
Verwarwoordenboek - Slide 9
Verwarwoordenboek - Slide 10
Verwarwoordenboek - Slide 11

Verwarwoordenboek

Jan Renkema
Uitgave: boek
Isbn: 9789089534040
Levertijd 1-2 werkdagen
Beschrijving

Wat is het verschil tussen kus en zoen, of tussen immers en trouwens? Bent je gek met, gek op of gek van iets? Is het verschil tussen kous en sok gelijk aan het verschil tussen das en sjaal? En hoe zit het met frikadel en frikandel? De Nederlandse taal kent heel veel verwarrende woordparen. Maar woordenboeken geven lang niet altijd uitsluitsel. Soms is er geen betekenisverschil, vaak gaat het om subtiele verschillen in gebruik, stijl of schrijfwijze.

 

Van werkwoorden (beslissenbesluiten) tot zelfstandig naamwoorden (auteurschrijver) en voorzetsels (waarschuwen voorwaarschuwen tegen), Jan Renkema neemt in het Verwarwoordenboek ‘een beperkte verzameling’ van ruim 500 woordparen onder de loep en ontwart ze aan de hand van voorbeelden met toelichting. Ooit een bokser gezien die in zijn boxer naast zijn trouwe boxer achter het stuur van zijn boxer zat?

 

Twijfel je of weifel je? Met het Verwarwoordenboek weet je het zeker. Ook geschikt voor het nachtkastje (in slaap komen/vallen) of voor de taalquiz ‘Maak het verschil’. 

Productdetails
Isbn: 9789089534040
Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam
Afmetingen: 21.6 x 14.4 x 2.5 cm
Gewicht: 445 gram
Pagina's: 339

Reviews 'Verwarwoordenboek'

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent