Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Terug naar overzicht
Anderstalige leerlingen op de basisschool: "Kijk naar wat er allemaal wél kan"

Anderstalige leerlingen op de basisschool: "Kijk naar wat er allemaal wél kan" Anderstalige leerlingen op de basisschool: "Kijk naar wat er allemaal wél kan"

Basisscholen hebben steeds meer instroom van anderstalige leerlingen en dat vraagt om een nieuwe aanpak: hoe help je deze anderstalige leerlingen als leerkracht? Jessica Hendriks heeft ruim 25 jaar ervaring met deze doelgroep en weet inmiddels als geen ander hoe je ze kunt helpen.

NT2 dossier voor kinderen: 5 taaltips voor basisschooldocenten met anderstalige kinderen in de klas

5 taaltips voor basisschoolleraren met anderstalige kinderen in de klas 5 taaltips voor basisschoolleraren met anderstalige kinderen in de klas

Als leerkracht wil je dat de anderstalige kinderen snel Nederlands leren, zodat ze kunnen meedraaien op school. Maar hoe onderwijs je de nieuwe taal? In dit dossier geven we 5 tips voor het geven van taalonderwijs aan nieuwkomers.

Nederlands leren voor kinderen

Nederlands leren voor kinderen Nederlands leren voor kinderen

Voor anderstalige kinderen is het van belang dat zij snel Nederlands leren om succesvol mee te kunnen draaien in het reguliere basis- of voortgezet onderwijs. Lees in dit dossier waar en hoe kinderen de Nederlandse taal kunnen leren.

Naar school in Nederland

Naar school in Nederland Naar school in Nederland

Hoe werkt dat?

Het schoolsysteem in Nederland kan afwijken van het schoolsysteem in jouw land van herkomst. Hier lees je meer over de organisatie van onderwijs in Nederland.

NT2 lesmateriaal voor anderstalige kinderen en tieners NT2 lesmateriaal voor anderstalige kinderen en tieners

Benieuwd welk NT2 lesmateriaal van Boom je kan gebruiken voor kinderen en tieners? We hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

Boom LVS: een geschikt leerlingvolgsysteem voor nieuwkomers Boom LVS: een geschikt leerlingvolgsysteem voor nieuwkomers

Wil je volgen waar nieuwkomers staan? Met de Boom LVS-toetsen doe je dat kindvriendelijk, flexibel én betrouwbaar. Hoe zit dat precies?

Wat je kunt doen om jouw kind te helpen met Nederlands leren Wat je kunt doen om jouw kind te helpen met Nederlands leren

Ouders kunnen hun kind op verschillende manieren helpen bij het leren van de Nederlandse taal. Ook als zij zelf nog geen Nederlands spreken!

Handige informatie Handige informatie

Lees meer over scholen kiezen, de kosten van onderwijs en taalcursussen voor kinderen.