Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
NT2-Cahier Dyslexie
NT2-Cahier Dyslexie
Herkennen en begeleiden van dyslectische NT2 leerders
€ 18,95
Productoverzicht
NT2-Cahier Dyslexie

NT2-Cahier Dyslexie

Herkennen en begeleiden van dyslectische NT2 leerders

Margreet Verboog
Uitgave: boekUitgave: website
Isbn: 9789024444809
Levertijd 1-2 werkdagen
Beschrijving

Als NT2-docent kom je vaak leerders tegen die traag lezen en daarbij fouten maken, of die veel en vreemde spelfouten maken bij het schrijven. Dat kan te maken hebben met het leerproces van tweedetaalverwerving of met de specifieke groep leerders die soms weinig onderwijs heeft gehad. Maar het kan ook betekenen dat iemand dyslectisch is. Wat het onderliggende probleem is, is voor een docent vaak lastig te beoordelen.

 

Het probleem is dat dyslexie in veel gradaties en vormen voorkomt. Ook bij leerlingen in het reguliere onderwijs is dyslexie al niet eenvoudig vast te stellen, hiervoor zijn professionals en aparte tests nodig.

 

Dit cahier geeft de NT2-docent veel praktische informatie over dyslexie. Het bevat ook tips waarmee je als docent een mogelijk dyslectische cursist kunt helpen bij het lezen en schrijven. Op de website bij dit cahier staan handige hulpmiddelen, zoals een checklist voor lees- en spellingproblemen, een vragenlijst die als leidraad kan dienen bij een gesprek met een cursist en een format voor een plan van aanpak.

 

Én er is goed nieuws, want wat goed is voor de dyslectische leerder, is goed voor alle tweedetaalleerders.

 

Dit boek maakt deel uit van de reeks NT2-Cahiers. Deze reeks vormt een gereedschapskist voor (beginnende) NT2-docenten waarmee zij kunnen zorgen voor een professionelere aanpak van hun alledaagse lespraktijk.

Niveau

Alle niveaus, zowel voor de beginnende als de gevorderde NT2-docent.

Doelgroep

Beginnende en gevorderde NT2-docenten.

Auteurs

Margreet Verboog

Productdetails
Isbn: 9789024444809
Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam
Afmetingen: 21.0 x 14.8 x 0.6 cm
Gewicht: 124 gram
Pagina's: 68

Reviews 'NT2-Cahier Dyslexie'

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent