Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Terug naar dossier Instructievideo's DigLin+

Instructievideo's DigLin+

Na het zien van onderstaande instructievideo's ben je snel en eenvoudig volledig op de hoogte van alle mogelijkheden van DigLin+

Wat is DigLin+?

 

Bekijk de onderstaande video voor een korte uitleg over de achtergrond van DigLin+.

Alfabetisering in DigLin+

Bekijk de onderstaande video om meer te weten te komen over alfabetisering in DigLin+. Aan de hand van een aantal bronnen maakt de cursist zich de stappen van het technisch leesproces eigen.

Woorden

Cursisten leren de betekenis en uitspraak van onbekende woorden in de bron De woorden

Letters slepen

Bekijk onderstaande video voor uitleg over de werking van opdrachten Letters slepen. Cursisten worden uitgedaagd om de juiste letters bij een woord te zoeken en leren zo de klank-tekenkoppeling. 

Woorden horen en slepen

In deze opdrachten zetten de cursisten een volgende stap in hun leerproces. Ze gaan op zoek naar het woord bij een afbeelding of bij het beluisterde woord.

Woorden vormen en slepen

In deze opdrachten moeten cursisten aan de hand van de losse klanken van een woord het hele woord achterhalen. In deze volgende stap gaan de cursisten dus aan de slag met woordsynthese.

Luister en typ

Cursisten ervaren dit als een moeilijke oefening. Op basis van het gesproken woord en een afbeelding typen cursisten zelf de woorden. Zij kunnen hierbij ter ondersteuning gebruik maken van de klankenbar.

Bingo

Met behulp van Bingo met en zonder tijdslimiet gaan cursisten aan de slag met het automatiseringsproces. Bekijk de onderstaande instructievideo om de werkwijze van deze opdrachten te ontdekken.

Zinnen

Cursisten kunnen de zinnen lezen en vervolgens zelf controleren of zij dit goed hebben gedaan door gebruik te maken van de geluidsopnames. Ter ondersteuning zijn er plaatjes aanwezig. Vervolgens kunnen cursisten de vervolgstap maken in de opdracht Zoek de zin: cursisten maken de koppeling tussen zinnen en afbeeldingen zonder geluidsopnames. 

Lezen

In het onderdeel Lezen zijn teksten en opdrachten terug te vinden op verschillende leesniveaus. 

Schrijven

In het onderdeel Schrijven zien cursisten de schrijfwijze van letters.

Luisteren

In het onderdeel Luisteren kunnen cursisten oefenen met moeilijke klanken.

Spreken, thema’s, regels en extra

Onderstaande video geeft een kort inkijkje in de overige onderdelen.