Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Door drukte bij onze leveranciers kan het zijn dat je bestelling later bezorgd wordt.
×
Terug naar dossier Deskundigheidsbevordering

Deskundigheidsbevordering

Een goede NT2-docent is ‘competent in reflectie en ontwikkeling’, aldus het Competentieprofiel van de BNVT2. Dit houdt in dat je als docent nadenkt over jouw professionele opvattingen en bekwaamheid, en dat je jouw beroepsuitoefening actueel houdt en verbetert. Van vakliteratuur lezen tot intervisie met collega’s: deskundigheidsbevordering kan vele vormen aannemen. We lichten hier een aantal manieren uit waarop je jouw deskundigheid kunt bijhouden.  

Trainingen bij de NT2 Academie

Trainingen over een specifiek NT2-vakgebied of een vaardigheid zijn een praktische manier om jouw kennis bij te spijkeren en nieuwe technieken te leren. Via de NT2 Academie kun je trainingen volgen over onder meer klassenmanagement, differentiëren en grammaticaregels in de les. De methodeonafhankelijke trainingen van de NT2 Academie zijn ontwikkeld door experts op het gebied van Nederlands als tweede taal. In een paar uur tijd doe je volop nieuwe inzichten op om jouw lessen nog beter te maken.


Bekijk alle trainingen van de NT2 Academie >

Volg trainingen over klassenmanagement, differentiëren of grammaticaregels via de NT2 Academie

BVNT2

De Beroepsvereniging van docenten Nederlands als Tweede Taal (BVNT2) faciliteert informatie-uitwisseling tussen docenten, doet aan belangenbehartiging en ondersteunt de deskundigheidsbevordering van iedereen in het NT2-vak. Tijdens de studiemiddagen en jaarlijkse conferentie van de BVNT2 word je bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in het vakgebied en kun je ervaringen delen met andere docenten. Met de EVC-certificering en bijbehorende subsidie helpt de BVNT2 docenten om hun positie op de arbeidsmarkt te versterken. Daarnaast publiceert de vereniging regelmatig artikelen, in het eigen tijdschrift Vakwerk en in het tijdschrift Les. De meest waardevolle artikelen zijn gebundeld in de uitgaven Klassiek vakwerk en Klassiek vakwerk II.


Lees meer over de activiteiten van de BVNT2 en word lid op BVNT2.nl >

 

Tijdschrift Les

Les is al dertig jaar het vaktijdschrift voor iedereen die betrokken is bij het onderwijs aan (jong)volwassen anderstaligen in Nederland en Vlaanderen. De mix van didactiek, achtergronden en discussie maakt Les tot een veelzijdige en onmisbare informatiebron voor (aankomende) NT2-docenten. Met een jaarabonnement op Les ontvang je het folio tijdschrift vier keer per jaar en heb je daarnaast toegang tot het volledige online archief, dat teruggaat tot 2005.


Lees meer over Les en bekijk de abonnementen >

 

Handige websites

Meer dossiers?

Wil je weten wat er komt kijken bij een inburgeringstraject, wat het verschil is tussen het KNS-examen en het KNM-examen of waarom er twee Staatsexamens NT2 zijn? Bekijk dan ook onze andere dossiers!

Lees meer