Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
De taal van de verpleging
De taal van de verpleging
Nederlands voor buitenlanders in de zorg
€ 69,90
Productoverzicht
De taal van de verpleging
De taal van de verpleging - Slide 2
De taal van de verpleging - Slide 3
De taal van de verpleging - Slide 4
De taal van de verpleging - Slide 5
De taal van de verpleging - Slide 6
De taal van de verpleging - Slide 7
De taal van de verpleging - Slide 8
De taal van de verpleging - Slide 9
De taal van de verpleging - Slide 10
De taal van de verpleging - Slide 11

De taal van de verpleging

Nederlands voor buitenlanders in de zorg

Conny Wesdijk
Uitgave: boekUitgave: website Niveau: a2-b1
Isbn: 9789053529560
Levertijd 4-7 werkdagen
Beschrijving

Let op! Hou er met bestellen rekening mee dat de herziening van De taal van de verpleging verschijnt in april 2024.

 

Wat moet een buitenlandse verpleegkundige weten die in een Nederlandse zorginstelling gaat werken? Welk soort Nederlands moet de 'broeder' of 'zuster' kunnen verstaan en spreken?

 

Het is duidelijk dat de taal van de verpleging meer is dan alledaags Nederlands. Allerlei specifieke termen, zoals ‘tillift’ of ‘voedingslijst’, zijn in de zorg heel gewone en veel gebruikte woorden. Verder is het uitermate belangrijk dat je begrijpt wat de patiënt of bewoner bedoelt, maar óók wat de arts zegt en wat je collega je bij de overdracht wil meedelen. 

 

Deze cursus is bedoeld om buitenlandse verpleegkundigen voor te bereiden op de talige kanten van het werken in een zorginstelling. 

Inhoud

De bundel bevat informatie over diverse aspecten van de gezondheidszorg in Nederland; vooral de dagelijkse gang van zaken in Nederlandse zorginstellingen komt aan bod. De meeste teksten worden gevolgd door twee of meer gesprekken. Deze gesprekken zijn representatief voor de interacties tussen patiënten en verzorgers, voor de formelere evaluatiegesprekken in het bijzijn van verpleeghuisarts en maatschappelijk werker, maar ook voor informele koffiepauzegesprekken tussen verpleegkundigen onderling.

 

Dit lespakket bevat:

  • tekstboek met 28 lessen, gatenteksten, oefeningen en grammatica. De gesprekken en audiobestanden zijn te downloaden op de bijbehorende website;
  • woordenlijsten in het Engels, Pools, Litouws en Spaans;
  • handleiding voor docent en cursist.

Op deze pagina vind je extra lesmateriaal.

Niveau

Voor deze cursus is enige kennis van het Nederlands vereist. Het instapniveau is A2.

Doelgroep

De taal van de verpleging is een methode voor buitenlandse verpleegkundigen die in de Nederlandse gezondheidszorg (gaan) werken.

Auteurs

Conny Wesdijk (Applied Linguistics, SIL, UK;  Nederlands R.U.L; Interculturele Communicatie Universiteit Tilburg) is als docent en auteur verbonden aan het Instituut voor Taal en Academische Vaardigheden (ITAV) van de TU Delft.

 

Haar hoofdtaken zijn het verzorgen van NT2-onderwijs en ontwikkeling van NT2-leermiddelen. Zij deed onderzoek naar o.m. alfabetisering en taalontwikkeling in Afrika en is (mede)auteur van diverse uitgaven behorend tot de serie Delftse Methode. Ook het opzetten van nieuwe cursussen (waaronder de Staatsexamentraining NT2 aan de TU Delft en kennisoverdracht middels lezingen en docententraining behoren tot haar takenpakket.

 

Klik hier voor meer informatie over ITAV en de Delftse Methode.

Productdetails
Isbn: 9789053529560
Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam
Afmetingen: 21.0 x 17.5 x 1.7 cm
Gewicht: 476 gram
Pagina's: 248
Docentexemplaar aanvragen
Op het docentenplatform NT2 Docent kun je als docent gratis of tegen een gereduceerd tarief een docentexemplaar van deze uitgave aanvragen.
Naar NT2 Docent

Reviews 'De taal van de verpleging'

Er zijn nog geen reviews voor dit product.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent