Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Door drukte bij onze leveranciers kan het zijn dat je bestelling later bezorgd wordt.
×
Terug naar overzicht
De basis voor de NT2-docent

De basis voor de NT2-docent De basis voor de NT2-docent

Wat de (aankomende) NT2-docent echt moet weten

Als je overweegt om NT2-docent te worden, of als je aan het begin van jouw loopbaan als docent staat, vraag je je misschien af wat er allemaal bij het beroep komt kijken. In het dossier ‘NT2-docent’ nemen we je mee langs alle belangrijke facetten van dit mooie vak, van basiskennis tot deskundigheidsbevordering.

NT2-docent worden: hoe doe je dat?

NT2-docent worden: hoe doe je dat? NT2-docent worden: hoe doe je dat?

Opleidingen en certificaten

Wil je lesgeven aan anderstaligen? Of heb je al ervaring met lesgeven, maar geen certificaat? Lees meer over de lerarenopleidingen NT2 en het certificaat ‘Competent NT2-docent’.

Deskundigheidsbevordering

Deskundigheidsbevordering Deskundigheidsbevordering

Zo blijf je bij de les

Hoe houd je jouw beroepsuitoefening actueel? Lees je regelmatig vakliteratuur, volg je trainingen of doe je aan intervisie met collega's? Deskundigheidsbevordering kan vele vormen aannemen. We lichten een paar manieren uit waaropje jouw deskundigheid kunt bijhouden.

Toetsing

Toetsing Toetsing

De voortgang van cursisten bijhouden

Als NT2-docent is het belangrijk om objectieve informatie te verzamelen over het taalniveau van de cursisten. Toetsen zijn een betrouwbare manier om het niveau van een cursist vast te stellen en de voortgang te meten. 

Vakliteratuur voor NT2-docenten Vakliteratuur voor NT2-docenten

Lesgeven is uitdagend en veelzijdig, en een NT2-docent is nooit uitgeleerd. Gelukkig is er veel vakliteratuur beschikbaar die jou helpt om verder te ontwikkelen en te specialiseren. Hier een aantal voorbeelden van uitgaven voor de NT2-docent.

Hoe kies je een lesmethode? Hoe kies je een lesmethode?

De belangrijkste verschillen tussen de leerlijnen De Delftse methode en NT2 op maat uitgelegd. Wil je een methode beoordelen? Ga dan naar https://www.nt2.nl/nl/docent.