Over de auteurs

DIGLIN+  is ontwikkeld door Jan Deutekom in nauwe samenwerking met Ineke van de Craats. Beiden hebben vele jaren ervaring in het vak als docent, zijn expert op het gebied van NT2 en gedreven door didactiek en innovatie.

Jan is al jaren docent én grondlegger van FC-Sprint², een onderwijsaanpak ontwikkeld bij het Friesland College, bedoeld om het rendement van het onderwijs te verhogen. De aanpak richt zich op een fundamenteel andere aanpak, vooral wat betreft het gedrag van docenten naar studenten toe. Leren op een andere, uitdagende manier met bronnen als basis.

 

Ineke was jarenlang docent en werkzaam bij de afdeling Taalwetenschap van de Radboud Universiteit Nijmegen plus hoofdredacteur van Alfanieuws. Haar eerste kennismaking met NT2 was al in de jaren tachtig. Lees het interview>

 

Daarbij is rondom DigLin+ sinds twee jaar een actieve groep van ruim 500 docenten ontstaan. Deze online community wisselt via Facebook ervaringen uit. Op het platform wordt heel veel geleerd, óók door het auteursteam. DigLin+  is in constante ontwikkeling en dat komt mede tot stand uit die interactie. Ook u bent van harte welkom in de online community!