Free shipping within the Netherlands above € 20,-
The most complete NT2 webshop
Worldwide shipping
In de startblokken
In de startblokken
Nederlands voor Duitstaligen
€ 33,95
Products
Cover In de startblokken

In de startblokken

Nederlands voor Duitstaligen

Uitgave: boek Niveau: 0-a2
Isbn: 9789046906620
Delivery time 1-2 business days
€ 33,95
Description

In Duitsland staat Nederland in de belangstelling. Velen willen de Nederlandse taal leren en de interesse in de Nederlandse cultuur is groot. Ook gaan steeds meer Duitse studenten in Nederland studeren. Al lijken de talen van de buurlanden op elkaar, toch is een gedegen basiskennis belangrijk om later tot een goede taalvaardigheid te komen. De communicatieve beginnersmethode In de startblokken voorziet cursisten van passend studiemateriaal voor een snelle start.

 

In de startblokken bevat vijftien hoofdstukken met dialogen over dagelijkse situaties. Daarnaast worden woordenlijsten, grammatica, spreek- en schrijfopdrachten aangeboden, en is er aandacht voor de Nederlandse cultuur en reflectie. Opvallende verschillen in grammatica en woordkeus tussen het Nederlands en het Duits komen expliciet aan bod. Verder wordt er optimaal gebruikgemaakt van de overeenkomsten met het Duits. Zo kunnen cursisten in korte tijd niveau A2 van het Europees Referentiekader bereiken.

 

Bij deze uitgave hoort een website met extra oefenmateriaal: interactieve opdrachten, luisterteksten, liedjes, uitspraakvideo's, leesteksten en woordenlijsten. Op de website staan ook bijlages met meer uitleg over de grammatica en spelling van het Nederlands. Via de website is ook uitgebreid docentenmateriaal beschikbaar.

Verschil met de vorige editie: 

  • Alle 15 hoofdstukken zijn volledig herzien
  • Nieuwe dialogen en afwisselende opdrachten
  • Met reflectie- en praktijkopdrachten
  • Contrastieve aanpak
  • De website is uitgebreid met oefeningen, gatenteksten, intensieve luisterteksten, liedjes en filmpjes. 

Nieuw zijn ook de uitspraakvideo's op de website. In de startblokken is een beginnersmethode Nederlands voor Duitstalige studenten. 

Level

0 > A2

Target audience

Duitstalige studenten

Authors

Berna de Boer, Margaret van der Kamp en Birgit Lijmbach zijn als docent NT2 verbonden aan het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij schreven eerder onder meer Nederlands in gang en Nederlands in actie.

Product details
Isbn: 9789046906620
Publisher: Coutinho
Dimensions: 24.1 x 17.1 x 1.4 cm
Weight: 379 grams
Pages: 181

Reviews 'In de startblokken'

Write the first review
Ben je NT2-docent en wil je ook een review plaatsen?
Log eerst in.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent