SCHRIJVEN OP B2

Examentraining schrijfvaardigheid voor het Staatsexamen II


Freek Bakker en Joke Olie


Op het Staatsexamen II worden de vaardigheden lezen, luisteren, spreken en schrijven getoetst. Schrijven op B2 is het eerste deel van een reeks waarmee de examenkandidaat juist die vaardigheden kan trainen waarmee hij nog moeilijkheden heeft. Wat voor teksten worden er aangeboden? Welk type vragen worden er gesteld? Welke taken moeten er worden uitgevoerd? Welke strategieën zijn vereist? Schrijven op B2 bereidt de examenkandidaat voor op alle schrijfonderdelen van het Staatsexamen II.

Niveau

B2

Doelgroep

Staatsexamenkandidaten die zich extra willen voorbereiden op het onderdeel Schrijven van het Staatsexamen II of die al eens gezakt zijn voor dit onderdeel. Schrijven op B2 is goed te gebruiken naast De finale en andere methodes die voorbereiden op Staatsexamen II. Deze schrijftraining is echter niet alleen geschikt voor staatsexamenkandidaten maar ook voor alle andere anderstaligen die hun schrijfvaardigheid doelgericht op niveau B2 willen brengen.

Inhoud

Deze schrijftraining bevat veel voorbeelden, slimme schrijfstrategieën en oefeningen. De verschillende hoofdstukken zijn opgebouwd op basis van de zes criteria van het beoordelingsmodel dat wordt gehanteerd bij schrijfexamens:
- adequaatheid/begrijpelijkheid;
- grammaticale correctheid;
- spelling;
- samenhang;
- woordgebruik;
- opbouw. 

 

Hier kunt u de inhoudsopgave van Schrijven op B2 inzien.

 

Hier kunt u het boek inzien.