Lezen op B2

Examentraining leesvaardigheid voor het Staatsexamen NT2 II

Werkboek – leesoefeningen online


Freek Bakker en Francien Schoordijk


Het instutuut voor Nederlands Taalonderwijs en taaladvies van de Universiteit van Amsterdam ontwikkelde in opdracht van Boom de reeks examentrainers op B2-niveau. Lezen op B2 is na Schrijven en Luisteren het derde deel in deze reeks.

 

Kandidaten voor het Staatsexamen NT2 II die nog moeite hebben met het lezen, kunnen met Lezen op B2 extra oefenen voor dit onderdeel. Lezen op B2 is echter niet alleen voor examenkandidaten, maar voor iedereen die zijn leesvaardigheid op B2-niveau wil oefenen.  

 

Het niveau van deze examentrainer is Staatsexamenniveau, B2. Het boek bevat hoofdstukken over globaal, intensief en selectief lezen, tips over de manier waarop de woordenschat kan worden vergroot en leesstrategieën. Na het doorwerken van dit boek kan een kandidaat met een gerust hart naar het examen!

Niveau

B2

Doelgroep

Lezen op B2 is bedoeld voor staatsexamenkandidaten die zich extra willen voorbereiden op het onderdeel lezen van het Staatsexamen II of die al eens gezakt zijn voor dit onderdeel. Lezen op B2 is goed te gebruiken naast De finale en andere methodes die voorbereiden op Staatsexamen II. Deze leestraining is echter niet alleen geschikt voor staatsexamenkandidaten maar is voor iedereen voor wie Nederlands niet de moedertaal is en die zijn leesvaardigheid doelgericht op niveau B2 wil oefenen.


Lezen op B2 is geschikt voor hoogopgeleiden gevorderden.

Inhoud

Deze leestraining bevat leesoefeningen op examenniveau en biedt een volledig oefenexamen aan. Daarnaast wordt er dieper ingegaan op de verschillende manieren van lezen en de soorten vragen in het Staatsexamen Lezen II. Ook is er aandacht voor leesstrategieën die helpen bij het begrijpen van langere teksten. De kandidaat leert kortom waar hij tijdens het examen goed op moet letten. Zo komt hij op het examen niet meer voor verrassingen te staan.


Download hier de inkijkpagina's van Lezen op B2.