DISK 2.0 komt eraan!

Welkom bij DISK!

DISK is een digitale NT2 methode gericht op anderstalige leerlingen van ISK scholen. De methode is in 2013 ontwikkeld door Uitgeverij Boom in samenwerking met de afdeling NT2 van de Vrije Universiteit. Momenteel werken er al meer dan 70 scholen met deze methode!

  

Op deze site vindt u meer informatie over de methode DISK.

 

Wilt u meer weten over DISK?

Scroll dan naar beneden voor een leuk introductiefilmpje en een uitgebreide beschrijving van de methode.

 

Heeft u interesse in DISK en wilt u de methode uitproberen?

Vraag dan een gratis proefaccount aan.

 

Werkt u al met DISK en bent u op zoek naar handleidingen? 

Klik dan in het linkermenu op het kopje Handleidingen.

 

Heeft u een vraag?

Klik dan in het linker menu op het kopje Veelgestelde vragen.

 

Wilt u met DISK gaan werken en zou u een training of presentatie willen volgen?

Vraag deze dan hier aan.

 

Veel plezier op de site, wij hopen dat DISK u bevalt!

Meer weten over DISK

DISK is een communicatieve en taakgerichte NT2 methode. Deze digitale methode richt zich op anderstalige leerlingen in internationale schakelklassen (ISK’s). Het niveau loopt van 0 naar B1.

 

Leerlingen werken in DISK aan de hand van twintig aansprekende thema’s zoals ‘Naar School’, ‘Muziek’ en ‘Social Media’. De thema's kunnen op drie verschillende niveaus worden gemaakt (beginner, halfgevorderd en gevorderd). Binnen een thema wordt er aandacht besteed aan de vier leerlijnen lezen, schrijven, luisteren en spreken. Daarnaast komen er in de methode diverse leermiddelen voor, zoals een uitspraaktrainer en woordenboek, waardoor het werken met DISK leuk en afwisselend blijft.
 

Docenten kunnen in DISK de vorderingen van hun leerlingen volgen, waarbij ze zich kunnen richten op de hele klas, de groep of de individuele leerling. Ook kunnen ze per leerling inzoomen op een van de vier leerlijnen: luisteren, spreken, lezen en schrijven, om zo nauwkeurig te bepalen waar extra aandacht nodig is. Tot slot kunnen zij zelf het programma sturen; zij bepalen bijvoorbeeld zelf wanneer een toets of thema wordt klaargezet voor de leerling.

 

Bekijk onderstaand filmpje om een beter beeld te krijgen van DISK! Wilt u meer filmpjes en voorbeelden zien? Klik dan hier

DISK

Hebt u vragen?

Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen u graag!

Telefoonnummer: 020 - 520 01 26
E-mail: nt2@uitgeverijboom.nl 

Privacy

Boom uitgevers Amsterdam vindt privacy belangrijk en heeft het ‘Convenant Digitale Onderwijsmiddelen en Privacy – Leermiddelen en toetsen ’ondertekend. Lees het Convenant in 10 punten samengevat en onze Privacy Policy.