Welkom op de NT2 SCHOOL pagina bij Hotel Hallo!

Max, Mia en hun papegaai wonen in Hotel Hallo. Ze nemen je mee op avontuur met allerlei interessante gasten. Spelenderwijs leren en consolideren de kinderen 1000 frequente woorden en verbeteren ze hun communicatievaardigheden. 

 

Omschrijving

Hotel Hallo is een gloednieuwe methode Nederlands voor kinderen tussen de 5 en 11 jaar. Hotel Hallo is een kleurrijk lespakket speciaal voor kinderen die bijna geen Nederlands spreken. Aan de hand van liedjes, radioshows en verhalen gaan de kinderen vooral aan de slag met woordenschatverwerving - duizend woorden worden actief aangeboden - en communicatie (spreken en luisteren). Hotel Hallo is een thematisch geordende methode. Docenten hoeven niet lineair door de methode heen. 

 

Hotel Hallo is tot stand gekomen dankzij financiële en redactionele ondersteuning van de Nederlandse Taalunie.

 

Doelgroep

Hotel Hallo is bedoeld voor kinderen tussen de 5 en 11 jaar die in Nederland of in het buitenland wonen. 

 

Niveau

Het eindniveau van Hotel Hallo is A1. De nadruk ligt in deze methode op woordenschatverwerving en communicatie. 

 

Inhoud

In de lessen staan Max en Mia, twee vrienden van 9 jaar, centraal. Max en Mia zijn heel nieuwsgierige kinderen die samen met hun papegaai, kleine zusje en de gasten van het hotel grappige avonturen beleven.

 

De methode bestaan uit een rijk geïllustreerd lees- en werkboek en extra oefenmateriaal op de (docenten-)site. Er zijn tien thema’s, onder andere: Ik heb een vraag, Eet smakelijk! en Kwijt!

 

Door het afwisselende lesmateriaal blijven kinderen gemotiveerd werken met Hotel Hallo. Ze kijken naar strips, openen een vertelkoffer, luisteren naar radioshows, verhaaltjes en liedjes, ze doen rollenspellen en andere spelletjes. Per thema is er een woordenlijst beschikbaar, inclusief een aantal frequente taalhandelingen.