Meer informatie over Grammaticatrainer

Maakt u fouten in het Nederlands? De Grammaticatrainer stelt de diagnose en helpt! 

 

De Grammaticatrainer is een nieuw online toets- en oefenprogramma waarmee u uw grammatica kunt verbeteren. De Grammaticatrainer bevat een toetsgedeelte en een uitgebreid oefentraject.

Niveau 

Aan de hand van de centrale taaltest wordt het oefentraject van de gebruiker uitgestippeld. Zodra de gebruiker een fout maakt, wordt het oefengedeelte ontsloten dat precies die fout uitlegt en traint. Het oefengedeelte wordt afgesloten met een eindtoets waar iemand goed op moet scoren om door te kunnen gaan met de centrale taaltest.

 

Niveau

Grammaticatrainer is geschikt voor anderstaligen met minimaal enige jaren voortgezet onderwijs. Dankzij de heldere opzet en uitleg is the methode bruikbaar voor beginners (vanaf A1 niveau), halfgevorderde en gevorderde cursisten. 

 

Doelgroep

De Grammaticatrainer is er voor iedereen die zijn grammatica wil oefenen en verbeteren. De Grammaticatrainer is bruikbaar naast elke NT2-methode en geschikt voor zelfstudie of in groepverband.

 

Inhoud

De Grammaticatrainer bevat negen blokken waarbinnen de basisgrammatica van het Nederlands wordt behandeld. De blokken lopen op in moeilijkheidsgraad. In elk blok komen uiteenlopende grammaticale vormen en het gebruik ervan aan bod. Ieder blok bevat ongeveer zeven onderwerpen, zoals persoonlijke voornaamwoorden, meervouden, niet/geen, werkwoorden, voegwoorden, gebiedende wijs, gebruik van er, enzovoort. Elk onderwerp wordt uitgelegd aan de hand van voorbeelden. Na de uitleg volgen oefeningen om de regel in te slijpen. Tot slot is er een eindtoets ter controle.

Boek versus Online
Het boek en de online hebben een licht afwijkende indeling. Op die manier is de Online ook zelfstandig op logische wijze te gebruiken zonder de context van het boek. Globaal komen in ieder blok van Online, de onderwerpen aan bod die in het boek te vinden zijn in respectievelijk les 1 t/m 10, les 11 t/m 20 etc.