Meer informatie over de Delftse methode voor docenten

Met de Delftse methode leer je snel en doeltreffend Nederlands. Hoe doe je dat? Je leert vooral de meest gebruikte woorden en handige zinnetjes in een rijke context. Die kun je meteen in de praktijk gebruiken. Je kunt al na een paar lessen gesprekjes voeren en goed antwoord geven op veel gestelde vragen. Een nieuwe taal leer je immers het beste door die taal zo veel mogelijk te gebruiken. Dat is de basis van de Delftse methode. Deze handleiding zal alle docenten overtuigen van de kracht van de methode. Het is een handreiking voor iedereen die ervan het fijne wil weten.


De Delftse methode voor docenten is de handleiding voor alle docenten die werken of willen werken met de Delftse methode. De nadruk ligt op de mogelijkheden die het materiaal biedt voor conversatie, verdieping, grammaticale oefeningen en verschillende werkvormen. Ook is er aandacht voor succesfactoren en praktische problemen.

 

Inhoud
De Delftse methode voor docenten geeft een uitgebreid overzicht van de didactische achtergrond en werking van de Delftse methode. Het boek bevat de lesuitwerkingen van lessen 1-10 van Nederlands voor buitenlanders. Deze lesuitwerkingen staan vol praktische tips en ideeën. Het boek geeft daarnaast antwoord op tientallen veelgestelde vragen over de Delftse methode: Hoe bereid ik mijn lessen voor? Hoe krijg ik mijn studenten aan de praat? Hoe behandel ik de grammatica? Aansluitend op het boek kunt u op de bijbehorende website de lesuitwerkingen van de lessen 11-43 van Nederlanders voor buitenlanders downloaden. Ook vindt u hier een lijst met extra gespreksonderwerpen in de vragen en oefeningen in het Oefenboek van Nederlanders voor buitenlanders en uitgebreide suggesties voor het indelen van uw Delftse methode lessen.