Meer informatie over de Delftse methode

De Delfste methode heeft voor iedere doelgroep en niveau materiaal beschikbaar: laag- en hoogopgeleide anderstaligen, beginners en gevorderden kunnen met de methode aan de slag. Daarnaast is er ook materiaal gericht op grammatica en aan docenten. Hieronder vindt u informatie over de titels van de Delftse methode, onderverdeeld per categorie en niveau.

Delftse methode voor laagopgeleiden

Basiscursus 1 (0 > A1)

Met Basiscursus 1 kunnen laagopgeleide anderstaligen snel en gemakkelijk Nederlands leren. In 16 lessen leert de cursist de 700 belangrijkste woorden van het Nederlands en bereikt hij niveau A1.

 

De cursist kan gebruik maken van ondersteuning in de moedertaal. De woordenlijsten zijn gratis te downloaden via Extra materiaal, links in het menu, en zijn verkrijgbaar in de volgende talen: Albanees, Arabisch, Chinees, Duits, Engels, Frans, Grieks, Hindi, Hongaars, Indonesisch, Kurmançi, Litouws, Pools, Perzisch (Farsi), Portugees, Russisch, Servisch, Spaans, Thai, Turks en Vietnamees.

 

Wilt u een demo zien van Basiscursus 1 Online? Klik dan links in het menu op Demo's.

 

Basiscursus 1 bestellen? Klik hier en ga direct naar de webshop.

Basiscursus 2 (0 > A2)

Basiscursus 2 is het vervolg op Basiscursus 1 en is bedoeld voor lager opgeleide gealfabetiseerde cursisten op niveau A1. In dit deel leert de cursist 1000 nieuwe woorden en woordvormen. Het eindniveau is A2. 

 

 

Basiscursus 2 bevat 17 lessen, die steeds weer uit twee of drie teksten bestaan. De nieuwe woorden zijn, net als bij Basiscursus 1, vertaald in een groot aantal talen:

 

 • het Engels en Arabisch staan in de lessen zelf;
 • het Chinees, Pools, Russisch, Spaans en Turks, staan in een losse woordenlijst in het boek;
 • het Duits, Frans, Hongaars, Indonesisch, Litouws, Perzisch, Somalisch, Thai, Tsjechisch en Vietnamees zijn als losse woordenlijsten te downloaden bij het Extra materiaal.


Wilt u een demo zien van Basiscursus 2 Online? Klik dan links in het menu op Demo's.


Basiscursus 1 bestellen? Klik hier en ga direct naar de webshop.

Delftse methode voor hoogopgeleiden

Nederlands voor buitenlanders (0 > A2)

Nederlands voor biutenlanders is bedoeld voor hoger opgeleide anderstaligen. Het eindniveau van deze cursus is A2. Dat niveau is voldoende om in te burgeren. De vervolgmogelijkheid is de Tweede ronde, een cursus voor halfgevorderden. 

 

De methode bestaat uit:

 • 43 lessen met woordvertalingen, illustraties, geluid en een bijbehorende website. Klik links in het menu op Extra materiaal om naar de bijbehorende website te gaan; 
 • 2000 nieuwe woorden en woordvormen;
 • 6 woordenlijsten in een los boekje, en nog eens 20 talen extra online;
 • informatie over Nederland en ruim aandacht voor cruciale praktijksituaties;
 • aparte grammatica, eenvoudig te begrijpen dankzij de voorbeelden;
 • veel spreek-, discussie-, en schrijfopdrachten;
 • een online programma met de lessen, woordvertalingen, luistertoetsen met automatische scoremeldingen, inspreek- en afluistermodules, en oefeningen met automatische feedback. 

 

Nederlands voor buitenlanders bevat de volgende vertalingen: Arabisch, Bulgaars, Chinees, Duits, Engels, Farsi, Frans, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koerdisch, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Russisch, Servisch, Spaans, Thai, Tsjechisch, Turks, Vietnamees en Zweeds.

De talen zijn ook te vinden bij het Extra materiaal.

Tweede ronde (A2 > B1)

Dit is een vervolgcursus Nederlands. Hiermee kunnen anderstaligen snel en gemakkelijk hun Nederlands en hun kennis van Nederland verbeteren. De Tweede ronde helpt anderstaligen bij hun inburgering en voorbereiding op het Staatsexamen NT2 II.

 

De Tweede ronde is bedoeld voor halfgevorderde anderstaligen. Het is het vervolg op Nederlands voor buitenlanders, maar is ook te gebruiken als vervolg op andere gangbare beginnerscursussen voor hoogopgeleide cursisten. Met dit boek leert de cursist in 45 lessen zo'n 2000 nieuwe woorden te gebruiken. Het eindniveau van deze cursis is B1. 

Derde ronde (B1 > B2)

Derde ronde is bedoeld voor hogeropgeleide anderstaligen. Het eindniveau van deze cursus is B2 of hoger; dit is voldoende om te kunnen deelnemen aan een mbo- of hbo-opleiding. Samen met het aanvullende materiaal op de website biedt Derde ronde een compleet pakket ter voorbereiding op het Staatsexamen NT2-II.

 

Derde ronde bevat bijna 2000 nieuwe woorden uit de lijst van frequent gebruikte woorden, informatie over de Nederlandse samenleving, historie en cultuur en een grote diversiteit aan onderwerpen. 

De taal van de verpleging (A2 > B1 + specifieke vaktaal)

Deze cursus is bedoeld om buitenlandse verpleegkundigen voor te bereiden op de talige kanten van het werken in een zorginstelling. De bundel bevat informatie over diverse aspecten van de gezondheidszorg in Nederland; vooral de dagelijkse gang van zaken in Nederlandse zorginstellingen komt aan bod. De meeste teksten worden gevolgd door twee of meer gesprekken. Deze gesprekken zijn representatief voor de interacties tussen patiënten en verzorgers, voor de formelere evaluatiegesprekken in het bijzijn van verpleeghuisarts en maatschappelijk werker, maar ook voor de informele koffiepauzegesprekken tussen en verpleegkundigen onderling.

 

Voor deze cursus is enige kennis van het Nederlands vereist; instapniveau A2.

 

Grammatica

De Delftse grammatica

In dit boek worden de regels van de Nederlandse grammatica eenvoudig en inzichtelijk weergegeven. De cursist krijgt voorbeelden aangereikt in korte logische tekstjes, zonder grammaticale terminologie. Problemen en uitzonderingen worden extra toegelicht. Vervolgens kan de cursist zelf aan de slag met de oefeningen in het boek. Diezelfde oefeningen staan ook op de bijgesloten cd-rom waarmee de cursist meteen kan zien of een antwoord goed is of niet.                                                        

Delftse methode voor docenten

De Delftse methode voor docenten

De Delftse methode voor docenten bevat uitleg over de didactiek, het gebruik en de implementatie van de Delftse methode. Een uitgebereide handleiding beantwoordt 69 veelgestelde vragen waarmee docenten die werken met alle uitgaven van de Delftse methode hun voordeel kunnen doen. Om duidelijk te maken hoe deze methode in de praktijk werkt, zijn in dit boek voorbeelden van lesuitwerkingen van de eerste tien lessen uit Nederlands voor buitenlanders (groene boek) opgenomen, vol praktische tips en inspirerende ideeën.

Toetsprogramma voor docenten

Dit programma stelt de docent in staat om extra toetsmateriaal te maken bij de volgende uitgaven van de Delftse methode:

 

 • Basiscursus 1
 • Basiscursus 2
 • Nederlands voor buitenlanders, 4e editie
 • Tweede ronde
 • De taal van de verpleging

 

Het programma geneert nieuwe gatenteksten van alle lessen uit de verschillende methodes. Deze teksten kunnen worden gebruikt voor overhoring en geven inzicht in de vorderingen van de cursisten. Het wordt duidelijk waar de moeilijkheden liggen en welke cursist bijsturing en de ondersteuning nodig heeft. Bovendien stimuleert het de cursisten om de gatenteksten uit het boek niet simpelweg uit het hoofd te leren maar om de tekst beter te bestuderen. De docent maar ook de cursist zelf kan de toets ten slotte nakijken aan de hand van het boek.