Welkom op de NT2 SCHOOL pagina van De omgevallen boekenkast

Het vinden van leuk leesvoer voor NT2'ers valt niet altijd mee. Gelukkig is er De omgevallen boekenkast. De omgevallen boekenkast biedt anderstaligen een helpende hand bij het maken van een keuze uit de moderne Nederlandse literatuur.

Om verder te oefenen met lezen en om verder kennis te maken met toegankelijke Nederlandse literatuur vind je op deze site regelmatig nieuwe verhalen en fragmenten van De omgevallen boekenkast-auteur Linda Verstraten met leestips, vocabulairelijsten en oefeningen. Schrijf je in in deze klas en lees met ons mee!

 

Hoe werkt het?

In het linkermenu vind je alle teksten. Lees voor je begint de introductie voor de student of de docent. Elke les bevat een kort verhaal, informatie over het verhaal en de auteur, een lijst van moeilijke woorden en vragen en opdrachten. De woordenlijst en vragen en opdrachten zijn te downloaden als PDF. Wanneer je liever niet op de computer werkt, kun je de les ook als geheel downloaden. De antwoorden op de vragen en opdrachten staan op de docentenpagina.  

Lees met ons mee!

Binnenkort verschijnt op onze website www.nt2.nl een overzicht van toegankelijke literatuur die u ook bij ons kunt bestellen. Goede tips zijn natuurlijk altijd welkom. We willen een zo compleet mogelijk overzicht bieden. Hebt u nog goede tips, mail die dan naar nt2@uitgeverijboom.nl