Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
DigLin+ Nederlands (jaarlicentie)
DigLin+ Nederlands (jaarlicentie)
Digitaal alfabetiseringsmateriaal voor anderstaligen
€ 36,50
Productoverzicht

DigLin+ Nederlands (jaarlicentie)

Digitaal alfabetiseringsmateriaal voor anderstaligen

Ineke van de Craats, Jan Deutekom
Uitgave: laptop Niveau: 0-a2Niveau: a2-b1
Isbn: 9789024419500
Direct via e-mail
Beschrijving

Wil je snel aan de slag met Nederlands? Wil je beginnen bij de klanken van het Nederlands?  Wil je weten hoe je de letters kunt maken? Wil je verhalen lezen op jouw niveau? Wil je de grammatica op natuurlijke wijze aanleren? Wil je een methode die aandacht heeft voor álle vaardigheden? 

 

DigLin+ Nederlands biedt alles wat je nodig hebt om te starten met Nederlands leren van niveau 0 (alfa) tot B1. DigLin+ is geschikt voor analfabeten, andersalfabeten, kinderen en volwassenen van laag- tot hoogopgeleid in Nederland, Vlaanderen (er is ook Vlaamse audio!) en daarbuiten. In drie jaar tijd is DigLin+ uitgegroeid tot een van de meestgebruikte en succesvolste lespakketten.

 

DigLin+ Nederlands is uitgebreid met een speciale Junior-module. Hierin staan teksten, opdrachten en spelletjes die aansluiten op het niveau en de leefomgeving van kinderen vanaf 8 jaar.

 

De volledig online methode DigLin+ is altijd up to date, opbouwend, uitdagend en compleet! 

 

De prijs van dit product is per gebruiker per jaar. Je kunt ook kiezen voor een halfjaarlicentie.

 

Inhoud

DigLin+ kent twee belangrijke uitgangspunten: autonoom leren en impliciet leren. De alfaleerder navigeert steeds zelfstandiger door het programma en houdt zelf zijn werkschema’s en voortgang bij. Hierdoor krijgt hij zelf zicht op wat er allemaal te leren valt, groeit zijn motivatie en beklijft het geleerde beter. Door ingebouwde patronen in de oefeningen wordt hij of zij zonder expliciete instructie ontvankelijk gemaakt voor regelmaat in taal en schrift.

 

DigLin+ biedt veel verschillende soorten oefeningen voor verschillende onderdelen, zoals klanken en letters, spellen, luisteren en schrijven. De oefeningen zijn opbouwend en uitdagend. Ze bevatten een spelelement dat motiveert tot afmaken, zoals bingo of memory. Ook bevat DigLin+ een aantal thema's, zoals vervoer, vrije tijd en gezondheid, die themawoorden met ondersteuning in context aanbieden. 

 

DigLin+ online inzien? Vraag dan vrijblijvend een gratis proeflicentie aan of bekijk de korte instructievideo's met uitleg over de achtergrond van het programma, de verschillende onderdelen en hoe je cursisten ermee aan de slag kunnen gaan. In de uitgebreide handleiding vind je alles over de opzet, het gebruik en de wetenschappelijke verantwoording van DigLin+.

 

Werkboek

Het zwaartepunt van DigLin+ is het online programma. Het lesmateriaal kan worden aangevuld met drie los verkrijgbare werkboeken, die suggesties bieden voor verdere verwerking in de klas om zo nog meer uit DigLin+ te halen:

De werkboeken kun je apart bestellen en zijn niet inbegrepen bij de digitale methode.

 

Technische eisen en voorwaarden

  • Diglin+ is ontwikkeld en getest voor de browsers Google Chrome, Mozilla Firefox en Apple Safari. De werking van DigLin+ in de browser Internet Explorer en Microsoft Edge kunnen wij niet garanderen.
  • De licentiecodes van digitale producten of sites kun je tot anderhalf jaar na aankoop activeren. Bij de licentie zelf staat hoe lang je kunt werken met de licentie vanaf het moment van activeren (twee weken, één maand, halfjaar, jaar). 
Niveau

DigLin+ is bedoeld voor cursisten die analfabeet, semi-analfabeet of andersalfabeet zijn en loopt van niveau A0 tot B1.

Doelgroep

DigLin+ levert oefenmateriaal voor verscheidene groepen leerders en is heel geschikt voor analfabeten, andersalfabeten, jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen. DigLin+ bevat naast de klank-tekenkoppeling ook onderdelen die speciaal ontwikkeld zijn voor kinderen vanaf 6 jaar.

Auteurs

Jan Deutekom

Ineke van de Craats

Productdetails
Isbn: 9789024419500
Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam
Docentlicentie aanvragen
Op het docentenplatform NT2 Docent kun je als docent gratis een proef-of docentlicentie van de uitgave aanvragen.
Naar NT2 Docent

Reviews 'DigLin+ Nederlands (jaarlicentie)'

4
2
0
0
0

Diglin+ B1 jaarlicentie

Petrie Roefs | 28 januari 2023
Diglin+ is in eerste instantie ontwikkeld voor analfabeten, maar ook voor mensen bij wie de klank-teken-koppeling onvoldoende of verkeerd gelegd is en die ondersteuning kunnen gebruiken bij het technisch lezen, verklanken en spellen. De uitnodiging tot autonoom leren maakt een groot verschil in een lesgroep, maar ook in het leren buiten de les. Je kunt naar behoefte instappen op verschillende niveau's en vaardigheden. Je kunt jezelf daarin toetsen. Kan ik opschrijven wat ik in beeld zie? Kan ik typen wat ik hoor? Kan ik een goede zinsbouw reconstrueren? Wat je al weet of kunt, sla je gewoon over. Bij elke verkeerd aangeslagen toets wordt het rood, dus je verdwaalt nergens en weet precies van waaraf je opnieuw moet zoeken naar het correcte (ant)woord. Je zet je eigen uitdagingen en speelt een wedstrijdje met jezelf. Het leren gaat daardoor impliciet! De aanvulling met B1 vakteksten is bruikbaar voor leerders die naar B1 (en later evt. naar B2) willen, die minder affiniteit hebben met schools studeren maar wel een levendige interesse in de concrete wereld om zich heen. De combinatie van woorden opzoeken door vanuit de tekst te linken naar synoniemen, tegenstellingen en beeld, is verrijkend. De grondslag en methodiek van Diglin+ staat duidelijk beschreven in een docentenhandleiding.

Zeer snelle levering

Marlène Mertens | 23 maart 2022
Licenties besteld, dezelfde dag nog ontvangen. Fijn.

Erg tevreden

Joan Melgers | 26 november 2021
Wij gebruiken Diglin+ als rompmethode voor leerlingen in de ISK. In de praktijk blijkt het voor zowel langzame als snellere leerlingen een prima methode. De leerling kan zelfstandig werken, maar ook kunnen we bronnen klassikaal behandelen, waarna leerlingen zelfstandig verder kunnen oefenen. Het is fijn dat de makers van Diglin altijd snel reageren op vragen en ook snel aanvullingen maken als daarom wordt gevraagd. Op dit moment hebben we ook leerlingen op weg naar B1 die met Diglin werken. De thema's zijn passend bij hun interesses en leeftijd.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent