Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
DigLin+ Nederlands (jaarlicentie)
DigLin+ Nederlands (jaarlicentie)
Digitaal alfabetiseringsmateriaal voor anderstaligen
€ 32,50
Productoverzicht

DigLin+ Nederlands (jaarlicentie)

Digitaal alfabetiseringsmateriaal voor anderstaligen

Ineke van de Craats, Jan Deutekom
Uitgave: laptop Niveau: 0-a2Niveau: a2-b1
Isbn: 9789024419500
Direct via e-mail
Beschrijving

DigLin+ is een veelgebruikte digitale methode Nederlands voor anderstalige jongeren en volwassenen. De methode is geschikt voor zowel analfabeten als gevorderde leerders (A0 tot B1) en is zo opgezet dat de ongeschoolde leerder ermee uit te voeten kan en zich toch op een volwassen, zelfstandige manier het Latijnse schrift aanleert. Naast alfabetiseren kan de gebruiker van DigLin+ verder oefenen met lezen, schrijven, luisteren en spreken tot niveau B1.

 

De prijs van dit product is per gebruiker per jaar. Je kunt ook kiezen voor een halfjaarlicentie.

Inhoud

DigLin+ kent twee belangrijke uitgangspunten: autonoom leren en impliciet leren. De alfaleerder navigeert steeds zelfstandiger door het programma en houdt zelf zijn werkschema’s en voortgang bij. Hierdoor krijgt hij zelf zicht op wat er allemaal te leren valt, groeit zijn motivatie en beklijft het geleerde beter. Door ingebouwde patronen in de oefeningen wordt hij of zij zonder expliciete instructie ontvankelijk gemaakt voor regelmaat in taal en schrift.

 

DigLin+ biedt veel verschillende soorten oefeningen voor verschillende onderdelen, zoals klanken en letters, spellen, luisteren en schrijven. De oefeningen zijn opbouwend en uitdagend. Ze bevatten een spelelement dat motiveert tot afmaken, zoals bingo of memory. Ook bevat DigLin+ een aantal thema's, zoals vervoer, vrije tijd en gezondheid, die themawoorden met ondersteuning in context aanbieden. 

 

DigLin+ online inzien? Vraag dan vrijblijvend een gratis proeflicentie aan of bekijk de korte instructievideo's met uitleg over de achtergrond van het programma, de verschillende onderdelen en hoe je cursisten ermee aan de slag kunnen gaan. In de uitgebreide handleiding vind je alles over de opzet, het gebruik en de wetenschappelijke verantwoording van DigLin+.

 

Werkboek

Het zwaartepunt van DigLin+ is het online programma. Het lesmateriaal kan worden aangevuld met drie los verkrijgbare werkboeken, die suggesties bieden voor verdere verwerking in de klas om zo nog meer uit DigLin+ te halen:

De werkboeken kun je apart bestellen en zijn niet inbegrepen bij de digitale methode.

 

Systeemeisen:

Diglin+ is ontwikkeld en getest voor de browsers Google Chrome, Mozilla Firefox en Apple Safari. De werking van DigLin+ in de browser Internet Explorer en Microsoft Edge kunnen wij niet garanderen.

Niveau

DigLin+ is bedoeld voor cursisten die analfabeet, semi-analfabeet of andersalfabeet zijn en loopt van niveau A0 tot B1.

Doelgroep

DigLin+ levert oefenmateriaal voor verscheidene groepen leerders, maar is in de eerste plaats bedoeld voor iedereen die na de puberteit voor het eerst leert lezen en schrijven in een andere taal dan de moedertaal. Maar omdat DigLin+ de klank-tekenkoppeling van het Nederlands aanbiedt en oefent, is het programma in principe nuttig voor iedere NT2-leerder, met name voor diegene die het schrift of de nieuwe uitspraakregels nog moet leren.

Auteurs

Jan Deutekom

Ineke van de Craats

Productdetails
Isbn: 9789024419500
Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam
Docentlicentie aanvragen
Op het docentenplatform NT2 Docent kun je als docent gratis een proef-of docentlicentie van de uitgave aanvragen.
Naar NT2 Docent

Reviews 'DigLin+ Nederlands (jaarlicentie)'

2
2
0
0
0

Erg tevreden

Joan Melgers | 26 november 2021
Wij gebruiken Diglin+ als rompmethode voor leerlingen in de ISK. In de praktijk blijkt het voor zowel langzame als snellere leerlingen een prima methode. De leerling kan zelfstandig werken, maar ook kunnen we bronnen klassikaal behandelen, waarna leerlingen zelfstandig verder kunnen oefenen. Het is fijn dat de makers van Diglin altijd snel reageren op vragen en ook snel aanvullingen maken als daarom wordt gevraagd. Op dit moment hebben we ook leerlingen op weg naar B1 die met Diglin werken. De thema's zijn passend bij hun interesses en leeftijd.

Gebruik Diglin

Nic | 26 november 2021
Onze docenten gebruiken Diglin zowel in de alfa klas als in de A1 en A2 klas. In de A1 en in de A2 klas wordt Diglin ingezet als extra ondersteuning op een aantal onderdelen waar cursisten moeite mee hebben. Het duurt wel even voordat de cursisten door hebben hoe het werkt. Ze zijn in andere methodes gewend om een oefening een keer te maken. De kracht van Diglin zit het deels ook in het herhalen van de oefeningen met de mogelijkheid om steeds beter te scoren.

een mooi en zeer bruikbare programma!

Anita H. | 20 november 2021
De oefeningen bij DigLin+ zijn gevarieerd en goed opgebouwd. Er is voldoende herhaling en gebruikers kunnen zelf aan de slag zonder veel begeleiding. Vooral de zelfevaluaties(in het boek) vind ik heel fijn, ze stimuleren tot vooruitgang en verbetering van eigen werk.
Ben je NT2-docent en wil je ook een review plaatsen?
Log eerst in.

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent