Digitaal werken is niet moeilijk

LINK werkt zeer intuïtief, voor docent en cursist

De digitale vaardigheden gevraagd voor LINK zijn minimaal; navigeren door het programma is dankzij de heldere vormgeving zeer intuïtief en eenvoudig.
Het online gedeelte biedt de mogelijkheid onbeperkt te oefenen. Het programma geeft  automatisch feedback per item en biedt een helder overzicht van de taken. 

Cursisten en docent kunnen in het online resultatenoverzicht in één oogopslag zien waar ze zijn en hoe ze de oefening en taken maken. Dat werkt stimulerend! 


De docent kan ook buiten de les eenvoudig, direct en laagdrempelig communiceren met zijn cursisten via de knop ‘berichten’. Het programma maakt het makkelijk om elkaar vragen te stellen over de les, feedback te geven, huiswerk op te geven, te beoordelen en om toetsen klaar te zetten.

 

Digitaal werken biedt dus veel voordelen. Bovendien is op een computer werken een 21e-eeuwse vaardigheid die ook wordt vereist op het inburgeringsexamen. 

‘Het stimuleert de zelfredzaamheid.’

LINK is alles in één

Naast een volledige taalcursus bevat het online programma toetsen, vertalingen, een grammaticatool, een uitspraaktrainer, het Van Dale-woordenboek, een intern berichtensysteem en extra lesideeën voor de docent. De docent heeft een aparte inlog, en ziet precies hetzelfde als de cursist maar dan met extra’s (tips, suggesties) in grijs. Het programma voorziet in duidelijke mogelijkheden om te arrangeren en het klassenmanagement bij te houden.

‘Zo heb ik zicht op wie waar is.’