Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Terug naar dossier Wat is het verschil tussen KNS en KNM?

Wat is het verschil tussen KNS en KNM?

Is het nu KNS of KNM? Deze namen worden vaak door elkaar gebruikt. Dit kan een beetje verwarrend zijn. KNS betekent ‘Kennis van de Nederlandse Samenleving’. Dit is de oude naam van het huidige KNM-examen. In 2015 is de naam van het examen veranderd in ‘Kennis van de Nederlandse Maatschappij’.

De naam van het KNS-examen is in 2015 veranderd in ‘Kennis van de Nederlandse Maatschappij’.

Waarom heet KNS nu KNM?

Er zijn twee redenen dat de naam van het KNS-examen is veranderd in ‘Kennis van de Nederlandse Maatschappij’. Ten eerste is in 2015 de inhoud van het oude KNS-examen een beetje aangepast. Ten tweede is er in 2015 een nieuw examenonderdeel aan het inburgeringsexamen toegevoegd: Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA). De onderdelen KNM en ONA zijn sindsdien samen het gedeelte ‘Kennis van de Nederlandse Samenleving’ van het inburgeringsexamen.

 

Wanneer je informatie of lesmateriaal over het KNM-examen zoekt, kom je nog vaak de term ‘KNS’ tegen. Hiermee wordt dus het oude KNS-examen bedoeld.

 

Kennis van de Nederlandse Samenleving (KNS) en het basisexamen inburgering in het buitenland

Het is misschien een beetje verwarrend, maar er is nog een examen met de naam ‘Kennis van de Nederlandse Samenleving’. Dit is een onderdeel van het basisexamen inburgering in het buitenland, dat sommige mensen moeten doen voordat ze naar Nederland komen.

 

Het KNS-onderdeel van dit examen is niet hetzelfde als het KNM-examen. Het gaat ook over hoe we in Nederland met elkaar omgaan, maar alle vragen van dit examen gaan over de film Naar Nederland. Met deze film bereiden mensen zich voor op het basisexamen inburgering in het buitenland. De manier waarop jij je voorbereidt op dit examen is dus anders dan bij het KNM-examen.

 

Lees meer over het KNS-onderdeel van het basisexamen inburgering in het buitenland op de website Naarnederland.nl >

 

Kan ik lesmateriaal voor het KNS-examen nog gebruiken als voorbereiding op het KNM-examen?

In veel lesmateriaal, zoals studieboeken, wordt nog over ‘KNS’ gesproken, in plaats van over ‘KNM’. Je kunt dit lesmateriaal gewoon gebruiken om je voor te bereiden op het KNM-examen. De inhoud van het examen is namelijk bijna niet veranderd. Het belangrijkste verschil tussen de twee examens is dat het KNM-examen helemaal op de computer wordt gedaan.

 

Van veel lesmateriaal is een herziening verschenen sinds het nieuwe KNM-examen er is. Hieronder vind je een aantal uitgaven van Boom NT2 waarmee jij je op het KNM-examen kunt voorbereiden.

Met deze materialen kun jij je voorbereiden op KNM