Gratis thuisbezorgd vanaf € 20,=
Gratis retourneren
Retourneren tot 14 dagen na ontvangst

Nieuws

Het voeren van gesprekken met Nederlanders is voor taalleerders essentieel om hun taalvaardigheid te vergroten. Hoe motiveert u uw cursisten om ook buiten de les om Nederlands te spreken?

Op vrijdag 18 mei 2018 vond in het Huis van het Nederlands in Antwerpen de feestelijke uitreiking plaats van de Schrijfprijs NT2 2017-2018.

NIEUW: Werkboek LINK
Voor de computerloze les

LINK is de nieuwe, communicatieve en taakgerichte leerlijn voor volwassen anderstaligen. Bij dit volledig digitale NT2-platform is nu een papieren werkboek verkrijgbaar, dat het mogelijk maakt de innovatieve methode ook in een computerloze les te gebruiken.

 

NIEUW: DigLin+ Samen werken in de klas. A, B, C, en lezen 1
Werkboek bij de digitale alfabetiseringsmethode

DigLin+ is een digitale alfabetiseringsmethode voor anderstalige jongeren en volwassenen. Vorige week verscheen het apart verkrijgbare werkboek Samen werken in de klas. A, B, C en lezen 1. Haal met dit werkboek nog meer uit DigLin+!

NIEUW: Woord en beeld
Leerwoordenboek voor anderstaligen

Afgelopen week verscheen het leerwoordenboek Woord en Beeld. Het ideale hulmiddel voor iedereen die Nederlands leert.

In Ster in lezen Alfa A worden anderstalige jongeren op alfabetiseringsniveau in aansprekende teksten meegenomen door Bem, Milka, Mo, Rada en Tuu. Samen met deze leeftijdgenoten ontwikkelt de ISK-leerling de leesvaardigheid.

Taalkundigen van de Universiteit Utrecht ontwikkelen samen met onderwijsdeskundigen en ICT-experts een (web)app, die NT2-docenten helpt bij het oplossen van moedertaalspecifieke problemen.

Webinar
Grammatica: Een nieuwe kijk op grammaticadidactiek

Op maandag 19 februari vindt de volgende webinar van NT2 Academie plaats. Met deze online training bevordert u uw NT2-deskundigheid vanaf uw werkplek of thuis. Meld u snel aan!

De Boom NT2-catalogus 2018 is uit!
Maak kans op fantastische prijzen

Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe NT2-catalogus. Benieuwd wat we dit jaar allemaal voor u in petto hebben?

NIEUW: LINK
De schakel tussen docent, cursist en cursus

Écht anders lesgeven doet u vanaf nu met LINK. Met dit vernieuwende, digitale NT2-platform verbinden Boom NT2 en VU-NT2 ervaringen en wensen uit de lespraktijk met actuele wetenschappelijke inzichten. Deze week verscheen niveau 0 > A2 voor laag- en middenopgeleiden.

Nederland en Vlaanderen worden steeds meertaliger. Die talige diversiteit is een rijkdom voor de samenleving, maar brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee.

Schrijfprijs NT2 2017-2018
Stimuleer uw cursisten tot creatief schrijven in het Nederlands!

Tijdschrift Les organiseert voor de vierde keer de Schrijfprijs NT2. Doel van deze prijs is het aanmoedigen van anderstaligen tot vrij en creatief schrijven in het Nederlands. Doen uw cursisten ook mee?

NIEUW: NT2-Cahier Uitspraak en spelling
Werken aan verstaanbaar Nederlands

Een goede uitspraak is van groot belang om als anderstalige in het Nederlands begrepen te kunnen worden. Toch wordt dit aspect van de Nederlandse taal nog weleens vergeten in de NT2-les. Docenten zijn vaak ook onzeker over hun eigen kennis van de Nederlandse uitspraakregels en vinden het moeilijk om hun cursisten van de juiste feedback te voorzien.

DutchReader
Train uw woordenschat met actuele online nieuwsartikelen

Het nieuws volgen en tegelijkertijd uw Nederlandse woordenschat opkrikken? Installeer nu DutchReader op uw browser!

In het nieuwe NT2-Cahier Grammatica beschrijft de auteur in negen hoofdstukken hoe je goede en effectieve keuzes kunt maken bij het aanbieden van
grammatica. Wat leg je uit aan wie en hoe doe je dat? Op die vragen krijg je in dit cahier een antwoord.