Agenda

Training Uitspraak en spelling
Werken aan verstaanbaar Nederlands

Welke verschillen bestaan er in het Nederlands tussen spelling en uitspraak en wat zijn daarbij struikelblokken voor anderstaligen? Hoe geeft u feedback op uitspraak? Hoe richt u effectieve spreeklessen in? Margreet Verboog beantwoordt deze vragen in de training Uitspraak en spelling.

Trefdag NT1

Op vrijdag 15 maart zijn wij aanwezig op de Vocvo Trefdag NT1 in Brussel.

Op vrijdag 22 maart 2019 organiseren we de Delftse methode docentenmiddag voor docenten die nog niet zo lang met de Delftse methode werken of die overwegen om met de Delftse methode aan de slag te gaan. Tijdens deze dag woon je een les bij, kun je praten met cursisten en krijg je uitgebreide uitleg van de auteurs. 

Meer tijd voor actief spreken in de les en toch de Nederlandse grammatica inslijpen bij uw cursisten? Dat kan met de BOD-methode van Geregeld spreken: begrijpen, oefenen en doen. Ervaar tijdens deze training hoe fijn het is om stapsgewijs nieuwe informatie in te oefenen door middel van spreken.

Lesgeven aan een groep cursisten met verschillende niveaus kan voor een docent een grote uitdaging zijn. Hoe bereidt u een les voor waarin alle cursisten voldoende aan bod komen? In deze actieve workshop gaat u aan de slag met eenvoudige oplossingen: geen ingewikkelde schema's, geen extra voorbereidingstijd, maar snel en efficiënt een goedlopende les ontwerpen.