Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending

Nieuws

In Ster in lezen Alfa A worden anderstalige jongeren op alfabetiseringsniveau in aansprekende teksten meegenomen door Bem, Milka, Mo, Rada en Tuu. Samen met deze leeftijdgenoten ontwikkelt de ISK-leerling de leesvaardigheid.

Taalkundigen van de Universiteit Utrecht ontwikkelen samen met onderwijsdeskundigen en ICT-experts een (web)app, die NT2-docenten helpt bij het oplossen van moedertaalspecifieke problemen.

Webinar
Grammatica: Een nieuwe kijk op grammaticadidactiek

Op maandag 19 februari vindt de volgende webinar van NT2 Academie plaats. Met deze online training bevordert u uw NT2-deskundigheid vanaf uw werkplek of thuis. Meld u snel aan!

De Boom NT2-catalogus 2018 is uit!
Maak kans op fantastische prijzen

Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe NT2-catalogus. Benieuwd wat we dit jaar allemaal voor u in petto hebben?

NIEUW: LINK
De schakel tussen docent, cursist en cursus

Écht anders lesgeven doet u vanaf nu met LINK. Met dit vernieuwende, digitale NT2-platform verbinden Boom NT2 en VU-NT2 ervaringen en wensen uit de lespraktijk met actuele wetenschappelijke inzichten. Deze week verscheen niveau 0 > A2 voor laag- en middenopgeleiden.

Nederland en Vlaanderen worden steeds meertaliger. Die talige diversiteit is een rijkdom voor de samenleving, maar brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee.

Schrijfprijs NT2 2017-2018
Stimuleer uw cursisten tot creatief schrijven in het Nederlands!

Tijdschrift Les organiseert voor de vierde keer de Schrijfprijs NT2. Doel van deze prijs is het aanmoedigen van anderstaligen tot vrij en creatief schrijven in het Nederlands. Doen uw cursisten ook mee?

NIEUW: NT2-Cahier Uitspraak en spelling
Werken aan verstaanbaar Nederlands

Een goede uitspraak is van groot belang om als anderstalige in het Nederlands begrepen te kunnen worden. Toch wordt dit aspect van de Nederlandse taal nog weleens vergeten in de NT2-les. Docenten zijn vaak ook onzeker over hun eigen kennis van de Nederlandse uitspraakregels en vinden het moeilijk om hun cursisten van de juiste feedback te voorzien.

DutchReader
Train uw woordenschat met actuele online nieuwsartikelen

Het nieuws volgen en tegelijkertijd uw Nederlandse woordenschat opkrikken? Installeer nu DutchReader op uw browser!

In het NT2-Cahier Grammatica beschrijft de auteur in negen hoofdstukken hoe je goede en effectieve keuzes kunt maken bij het aanbieden van
grammatica. Wat leg je uit aan wie en hoe doe je dat? Op die vragen krijg je in dit cahier een antwoord.

Nieuw: Nog meer Hotel Hallo
Methode voor buitenlandse kinderen

Deze week verscheen Nog meer Hotel Hallo - Tekstboek, de aanvulling op Hotel Hallo. Nog meer Hotel Hallo bestaat uit een tekstboek, een werkboek (verwacht oktober 2017) en een website. Een hoop leerplezier gegarandeerd!

Vanaf nu biedt NT2 u het handige NT2-Dossier. Dit online platform biedt u én uw cursist achtergrondinformatie over verschillende belangrijke onderwerpen op het gebied van NT2. 

Hoe boor ik de schrijfinspiratie van mijn cursisten aan? Hoe krijgen zij spelenderwijs grip op de expressieve en vertellende kracht van taal? In het NT2-Cahier Creatief schrijven reiken de auteurs u twintig inspirerende activiteiten aan om te spelen met taal en creatief te schrijven, steeds met variatiemogelijkheden om de opdrachten aan te passen aan het niveau van uw cursisten. 

Wat moet ik doen als iemand steeds te laat komt? Hoe motiveer ik verplichte inburgeraars? Hoe kan ik me wat assertiever opstellen tegenover cursisten, collega's en vrijwilligers? NT2-docenten kennen deze vragen maar al te goed. Ze komen voort uit de dagelijkse lespraktijk. In het net verschenen NT2-Cahier Klassenmanagement geeft de auteur u handvatten om in de praktijk veelvoorkomende knelpunten op te lossen of te voorkomen.

Op een plezierige manier leeskilometers maken met de verhalen uit Water bij de melk! Prachtige volksverhalen uit diverse windstreken: van Australië en China tot aan Suriname. De verhalen zijn op drie verschillende niveaus geschreven, waardoor deze goed ingezet kunnen worden in heterogene groepen. Ga op pad met Hodja, of beleef avonturen met Nanzi de spin.