Terug naar overzicht
NT2 didactiek

NT2 didactiek

Lesgeven is een uitdagend vak. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de lessituatie. Hoe houd je bijvoorbeeld rekening met al die verschillende niveaus in de groep? En hoe breng je jouw klassenmanagement op orde? Voor NT2-docenten komt daar de bemoeilijkende taalbarrière nog eens bij. 

Voor geslaagde resultaten is een didactisch plan van groot belang. Daar hoort ook het op peil houden van jouw didactische kennis bij. Er zijn veel verschillende boeken speciaal voor (aankomende) NT2-docenten verkrijgbaar. Bekende voorbeelden zijn het Handboek Nederlands als tweede taal, LESvaardig, Focus op taal en Veelgestelde vragen in de NT2-les. Stuk voor stuk titels die zowel de ervaren als de startende NT2-docent de kneepjes van het vak bijbrengen.

Methodes

Als docent ben je altijd ook afhankelijk van de methode waar je mee werkt. Methodes als de Opmaat-reeks zijn meer gericht op groepssessies, en werk je met de Delftse methode dan krijgen communicatietaken vooral een grote rol in jouw les. Per methode kan jouw werkwijze dus verschillen.

 

Wil je meer weten over werken met de Delftse methode?
Wil je meer weten over werken met de NT2 op maat-reeks?

Trainingen

Bij Boom NT2 Academie vind je bovendien steeds meer trainingen om jouw didactische vaardigheden bij te spijkeren. Je kunt ons trainingsaanbod hier bekijken.

 

Heb je een idee voor een training of mis je iets op deze website? Jouw mening is meer dan welkom. Bereik ons via 020-5200126 of via academie@nt2.nl.

Handige websites

Een aantal websites mag als NT2-docent niet ontbreken in jouw routine.