Terug naar overzicht

NT2 didactiek

Lesgeven is een uitdagend vak. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de lessituatie. Hoe houdt u bijvoorbeeld rekening met al die verschillende niveaus in de groep? En hoe brengt u uw klassenmanagement op orde? Voor NT2-docenten komt daar de bemoeilijkende taalbarrière nog eens bij. 

Voor geslaagde resultaten is een didactisch plan van groot belang. Daar hoort ook het op peil houden van uw didactische kennis bij. Er zijn veel verschillende boeken speciaal voor (aankomende) NT2-docenten verkrijgbaar. Bekende voorbeelden zijn het Handboek Nederlands als tweede taal, LESvaardig, Focus op taal en Veelgestelde vragen in de NT2-les. Stuk voor stuk titels die zowel de ervaren als de startende NT2-docent de kneepjes van het vak bijbrengen.

Methodes

Als docent bent u altijd ook afhankelijk van de methode waar u mee werkt. Methodes als de Opmaat-reeks zijn meer gericht op groepssessies, en werkt u met de Delftse methode dan krijgen communicatietaken vooral een grote rol in uw les. Per methode kan uw werkwijze dus verschillen.

 

Wilt u meer weten over werken met de Delftse methode?
Wilt u meer weten over werken met de NT2 op maat-reeks?

Trainingen

Bij Boom NT2 Academie vindt u bovendien steeds meer trainingen om uw didactische vaardigheden bij te spijkeren. U kunt ons trainingsaanbod hier bekijken.

 

Hebt u een idee voor een training of mist u iets op deze website? Uw mening is meer dan welkom. Bereik ons via 020-5200126 of via academie@nt2.nl.

Handige websites

Een aantal websites mag als NT2-docent niet ontbreken in uw routine.