Op vrijdag 14 juni aanstaande organiseert Boom uitgevers weer een DigLin+ markt speciaal voor u, omdat de DigLin-markt in februari was volgeboekt.
De middag bestaat wederom uit workshops die u inspireren nóg meer uit DigLin+ te halen óf met DigLin+ te gaan werken. Kies de workshop die bij uw behoefte past en waar u alles kunt vragen wat u altijd al over DigLin+ wilde weten.
U bent van harte uitgenodigd!
Let op: we hebben plek voor 80 deelnemers, hierna zullen we werken met een wachtlijst.
U heeft keuze uit vijf workshops:
Workshop 1 (ook geschikt voor de docent die begint met DigLin+)
DigLin+ Didactiek, door Jan Deutekom, auteur DigLin+
Welke ideeën liggen ten grondslag aan de didactische benadering in DigLin+ en hoe zijn die vorm gegeven? Waarin verschilt DigLin+ van de meeste andere digitale leermiddelen?
Workshop 2 (ook geschikt voor de docent die begint met DigLin+)
DigLin+ Doelen stellen, bereiken en evalueren.
Door Ineke van de Craats, auteur DigLin+
Waarom is snelheid een belangrijke factor in DigLin+? Waarom wordt niet verhinderd dat een cursist een oefening twee keer maakt, of drie keer of nog meer? Kan een cursist zelf beoordelen of hij klaar is met een oefening?
Workshop 3 (ook geschikt voor de docent die begint met DigLin+)
DigLin+ Alfabetiseringsdeel.
Door Marit van der Kooij, docent Nederlands Friesland college
Hoe krijgt u een beginnersgroep zo ver dat ze zelfstandig aan het werk kunnen met DigLin+? Hoe stelt u een verwachting op voor mensen die nog niets kunnen lezen? Hoe zet u een leerder aan tot maximale prestatie?
Workshop 4
DigLin+ in de ISK, Linda Duin
Docente NT2 Scholen aan Zee
Hoe wordt DigLin+ ingezet in het lesprogramma (frequentie, welke vaardigheden)? Hoe worden vorderingen bijgehouden? Hoe autonoom worden leerlingen na verloop van tijd? Hoe is de aansluiting met de reguliere NT2-klas?
Workshop 5
Meer dan alfabetiseren alleen: De sociaal-culturele impact van DigLin+
Door Fleur Dejong, docent bij Fiolet Taaltrainingen
Het lesgeven van de docent verandert ook de groep als leergemeenschap en de houding van de individuele cursisten. Van passief naar actief, van afhankelijk naar meer autonoom, van school naar thuis, van (tergend) langzaam naar snel, van papier naar digitaal.