Trainingsaanbod

Training Creatief schrijven

Leer uw cursisten te motiveren tot schrijven

Annemarie van den Brink & Trea Scholten
€ 117,35 incl. btw
Er zijn geen data gepland voor deze training. U kunt zich wel opgeven voor de wachtlijst. Houd mij op de hoogte
Beschrijving

Voor iedereen die creatief wil schrijven met anderstaligen. Begeleiden bij taalontwikkeling vraagt om inspelen, vernieuwen, uitdagen en samenwerken. Van u als docent wordt de creatieve vaardigheid verwacht om elke keer weer cursisten te inspireren. Tijdens de training 'Creatief schrijven' maakt u kennis met eenvoudige, verrassende en creatieve schrijfoefeningen waarmee uw cursisten spelenderwijs hun woordenschat kunnen uitbreiden en succeservaringen opdoen. 

 

Trainers Annemarie van den Brink en Trea Scholten tonen u diverse manieren en werkvormen van creatief schrijven met anderstaligen. De veelzijdige suggesties die zij bieden laten zien hoe je de verbeelding kunt prikkelen en kunt laten spreken. Na afloop van de training gaat u naar huis met een flinke dosis kennis en nieuw materiaal om uw cursisten te motiveren vooral (meer) te gaan schrijven. Want creatief schrijven is hartstikke leuk! 

 

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Uitleg over creatief schrijven met anderstaligen
 • Zelf ervaren van een aantal werkvormen
 • Uitleg over de didactiek bij creatief schrijven
 • Aanpak van creatief schrijven in eigen les

 

BVNT2-competentieprofiel

Deze training linkt aan enkele competenties van het BVNT2-competentieprofiel

A1, A2, A4, B1 en B4

Materiaal

De training is inclusief materiaal, bestaande uit:

 • oefenbladen
 • beschrijving werkvormen en bijbehorende materialen
 • NT2-Cahier Creatief schrijven
Locatie

Deze training wordt gegeven op verschillende locaties in het land. 

Trainers

De training wordt gegeven door Annemarie van den Brink en Trea Scholten, auteurs van het cahier Creatief schrijven en oprichters van Tools voor Taal. Annemarie en Trea zijn beiden docenten creatief schrijven en hebben veel ervaring met het aanbieden van creatieve schrijfoefeningen op maat. Voor diverse doelgroepen waaronder ook taalcoaches, anderstaligen en laaggeletterden.

 

Voorwaarden

NT2 Academie is onderdeel van Boom uitgevers Amsterdam.

 1. Aanmelding voor een training geschiedt door invulling van een aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u van Boom uitgevers Amsterdam een digitale factuur.
 2. U kunt zich tot 5 werkdagen voor de training kosteloos en zonder opgave van redenen afmelden via academie@nt2.nl. Na verloop van deze termijn brengt Boom uitgevers Amsterdam 50% van de kosten in rekening.
 3. Een training heeft een minimaal aantal deelnemers nodig om plaats te kunnen hebben. Indien dit aantal niet wordt bereikt, is Boom gerechtigd om de betreffende cursus uiterlijk vijf werkdagen voor aanvang te annuleren wegens onvoldoende deelname, zonder jegens de Klant gehouden te zijn tot enige schadevergoeding.
 4. Cursusmateriaal is uitsluitend voor eigen gebruik of gebruik binnen de organisatie van Klant en zal in geen geval commercieel worden gebruikt.

Bovengenoemde voorwaarden gelden enkel voor de trainingen van Boom NT2 Academie. De trainingen van Boom NT2 Academie vormen een uitzondering op de regel genoemd in de algemene voorwaarden – Artikel 11 – omtrent cursussen van Boom uitgevers Amsterdam.

 

Door het aanmelden te voltooien, gaat u akkoord met de betalings- en annuleringsvoorwaarden voor de trainingen van Boom NT2 Academie.