Trainingsaanbod

Training Grammaticaregels in de les

Welke grammaticaregels bevat het Nederlands en hoe leg je die uit?

Fouke Jansen
€ 99,00 incl. btw
Er zijn geen data gepland voor deze training. U kunt zich wel opgeven voor de wachtlijst. Houd mij op de hoogte
Beschrijving

In deze training staan grammaticaregels voor beginnende NT2-leerders tot niveau A2 centraal. Welke regels leg je wanneer uit? En hoe doe je dat? Waarom zeg je wel 'een kleine hond' maar niet 'een kleine huis'? Wat antwoordt u op de vraag waarom het 'lepels' is en niet 'lepelen'? U weet zelf wat goed en fout is, maar hoe de regel precies gaat, weet u niet altijd. De vragen die cursisten stellen zijn dan soms lastig!

 

En als u de regel hebt uitgelegd, hoe oefent u ermee en hoeveel tijd besteedt u eraan? Wat doet u als cursisten fouten blijven maken, ook al heeft u de regel goed uitgelegd? Met dit soort vragen gaan we aan de slag.

 

Wat kunt u verwachten?

Na de training:

 • kent u drie belangrijke basisprincipes in het NT2-onderwijs
 • kunt u deze toepassen in uw grammaticaonderwijs
 • kunt u de uitleg van grammaticaregels afstemmen op uw cursisten
 • weet u wanneer u welke grammaticaregel behandelt
 • herkent u het doel en de opbouw van grammaticaoefeningen
 • weet u welke voorbereiding u nodig hebt om grammatica te behandelen
 • kunt u op verschillende manieren feedback geven

 

BVNT2-competentieprofiel

Deze training linkt aan enkele competenties van het BVNT2-competentieprofiel:

A2 en A4

 
Voor wie?

De training richt zich vooral op beginnende docenten die lesgeven aan cursisten tot niveau A2.

Materiaal

In deze training wordt gewerkt met het boek Focus op taal, basisboek voor docenten Nederlands als tweede taal. Dit docentenboek biedt veel praktische informatie over taal (grammatica), taal leren en taalonderwijs. 

Het boek kan met 50% korting worden aangeschaft tijdens de training.

Locatie

De training wordt op twee verschillende locaties gegeven: 

 • Amsterdam: RINO, Leidseplein 5, 1017 PR Amsterdam
 • Den Bosch: De Koffiebrandery, Daviottenweg 40, 5222 BH Den Bosch
Trainers

Fouke Jansen werkt al lange tijd in het NT2-onderwijs als docent, auteur en trainer. Ze heeft lesgegeven aan allerlei verschillende soorten groepen cursisten. Ze is auteur van onder andere IJsbreker en Schrijven in Nederland. Voor oefenen.nl ontwikkelt ze zowel taalprogramma’s als themaprogramma’s voor anderstaligen en laaggeletterden. Ook is ze betrokken bij de ontwikkeling van Taalkit Dutch. De eerste beginselen van het NT2-didactiek leerde ze 28 jaar geleden uit eerste hand van Marijke en Alice, auteurs van Focus op taal.

 

Voorwaarden

NT2 Academie is onderdeel van Boom uitgevers Amsterdam.

 1. Aanmelding voor een training geschiedt door invulling van een aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u van Boom uitgevers Amsterdam een digitale factuur.
 2. U kunt zich tot 5 werkdagen voor de training kosteloos en zonder opgave van redenen afmelden via academie@nt2.nl. Na verloop van deze termijn brengt Boom uitgevers Amsterdam 50% van de kosten in rekening.
 3. Een training heeft een minimaal aantal deelnemers nodig om plaats te kunnen hebben. Indien dit aantal niet wordt bereikt, is Boom gerechtigd om de betreffende cursus uiterlijk vijf werkdagen voor aanvang te annuleren wegens onvoldoende deelname, zonder jegens de Klant gehouden te zijn tot enige schadevergoeding.
 4. Cursusmateriaal is uitsluitend voor eigen gebruik of gebruik binnen de organisatie van Klant en zal in geen geval commercieel worden gebruikt.

Bovengenoemde voorwaarden gelden enkel voor de trainingen van Boom NT2 Academie. De trainingen van Boom NT2 Academie vormen een uitzondering op de regel genoemd in de algemene voorwaarden – Artikel 11 – omtrent cursussen van Boom uitgevers Amsterdam.

 

Door het aanmelden te voltooien, gaat u akkoord met de betalings- en annuleringsvoorwaarden voor de trainingen van Boom NT2 Academie.