Trainingsaanbod

Training Uitspraak in de les

Actief aan de slag met het verbeteren van uitspraak

Vita Olijhoek
€ 102,85 incl. btw
Er zijn geen data gepland voor deze training. U kunt zich wel opgeven voor de wachtlijst. Houd mij op de hoogte
Beschrijving

Besteedt u nog niet zoveel tijd aan uitspraakonderwijs of wilt u meer variatie kunnen aanbrengen in uw lessen? Vraagt u zich af hoe u dat aanpakt? Kom dan naar de training 'Uitspraak in de les'. Daarin wordt aandacht besteed aan alle aspecten van uitspraak.

 

Uitspraak is een ondergewaardeerd aspect van het leren van het Nederlands. Dat is jammer, want het is heel motiverend om aan uitspraak te werken gezien cursisten het geleerde al snel kunnen toepassen in hun spreken. Uitspraakonderwijs, zo blijkt uit het onderzoek, heeft namelijk wel degelijk effect.

 

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Inzicht in het belang van uitspraaktraining
  • Uitleg over klanken, woordaccent, intonatie & zinsaccent en verbonden spraak
  • Weten hoe je uitspraakproblemen kunt analyseren en aanpakken in de les
  • Kennis van verschillende werkvormen uit het docentenboek Uitspraaktrainer in de les en ervaren hoe het is om deze in een vreemde taal uit te voeren

 

BVNT2-competentieprofiel:

Deze training linkt aan verschillende competenties van het BVNT2-competentieprofiel:

A2, A4, B1 en B4

Materiaal

Bij de training wordt het boek Uitspraaktrainer in de les gebruikt. Uitspraaktrainer in de les is een docentenboek met oefenmateriaal voor NT2-cursisten. Het grootste deel van het boek bestaat uit gedetailleerd uitgewerkte uitspraakoefeningen. De docent kan deze oefeningen direct gebruiken in de les. Daarnaast biedt het boek de docent inzicht in het belang van uitspraaktraining, helpt het bij de analyse van uitspraakproblemen en geeft het achtergrondinformatie over de uitspraak van het Nederlands.

Het boek kan met 50% korting worden aangeschaft tijdens de training.

Locatie

De training wordt op verschillende locaties in het land gegeven.

Trainers

Vita Olijhoek heeft samen met Anja Valk sinds 2015 een eigen taalbureau. Vita is taalwetenschapper, docent NT2, leermiddelenontwikkelaar en auteur van onder andere Actief met Taal en Taalprikkels.

 

Voorwaarden

NT2 Academie is onderdeel van Boom uitgevers Amsterdam.

  1. Aanmelding voor een training geschiedt door invulling van een aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u van Boom uitgevers Amsterdam een digitale factuur.
  2. U kunt zich tot 5 werkdagen voor de training kosteloos en zonder opgave van redenen afmelden via academie@nt2.nl. Na verloop van deze termijn brengt Boom uitgevers Amsterdam 50% van de kosten in rekening.
  3. Een training heeft een minimaal aantal deelnemers nodig om plaats te kunnen hebben. Indien dit aantal niet wordt bereikt, is Boom gerechtigd om de betreffende cursus uiterlijk vijf werkdagen voor aanvang te annuleren wegens onvoldoende deelname, zonder jegens de Klant gehouden te zijn tot enige schadevergoeding.
  4. Cursusmateriaal is uitsluitend voor eigen gebruik of gebruik binnen de organisatie van Klant en zal in geen geval commercieel worden gebruikt.

Bovengenoemde voorwaarden gelden enkel voor de trainingen van Boom NT2 Academie. De trainingen van Boom NT2 Academie vormen een uitzondering op de regel genoemd in de algemene voorwaarden – Artikel 11 – omtrent cursussen van Boom uitgevers Amsterdam.

 

Door het aanmelden te voltooien, gaat u akkoord met de betalings- en annuleringsvoorwaarden voor de trainingen van Boom NT2 Academie.