Trainingsaanbod

Training Differentiëren

Leer lesgeven aan heterogene groepen

Vita Olijhoek & Anja Valk
€ 131,45 incl. btw
Er zijn geen data gepland voor deze training. U kunt zich wel opgeven voor de wachtlijst. Houd mij op de hoogte
Beschrijving

Geeft u les aan een (grote) groep volwassen cursisten? Zijn ze op verschillende niveaus aan het werk? Wilt u graag weten hoe u uw les in zo'n heterogene groep het best organiseert?

 

Voor veel NT2-docenten is lesgeven aan een heterogene groep met verschillende instroommomenten en uiteenlopende uitstroomdoelen de alledaagse werkelijkheid. Het geven van passend onderwijs aan zo'n klas kan een grote uitdaging zijn. Hoe organiseer je, je klas? Hoe houd je overzicht? Hier gaan we verder op in bij de training 'Differentiëren'. We kijken daarbij zowel naar de rol van de docent als naar die van de cursist.

 

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Hoe organiseer je een les in een heterogene groep?
  • Wat zijn de voorwaarden om een goede les te kunnen geven?
  • Hoe kun je omgaan met flexibele werkvormen?
  • Over welke vaardigheden moet je cursist beschikken?

 

BVNT2-competentieprofiel

Deze training linkt aan verschillende competenties van het BVNT2-competentieprofiel:

A2, A4, B1, B2 en B4.

Materiaal

Bij de training is het NT2-Cahier Differentiëren inbegrepen. In het cahier werkt u in tien praktische stappen naar een goede werkwijze voor uw heterogene groep. Een aantal van de stappen komt in de training aan bod.

Locatie

Deze training wordt gegeven op verschillende locaties in het land. 

Trainers

Vita Olijhoek en Anja Valk hebben sinds 2015 hun eigen taalbureau. Ze zijn beiden taalwetenschapper, docent NT2, leermiddelenontwikkelaar en auteur van Actief met Taal en Taalprikkels. In 2017 verschijnt van hun hand in de nieuwe reeks Cahier NT2 bij uitgeverij Boom het cahier over differentiëren.

 

Voorwaarden

NT2 Academie is onderdeel van Boom uitgevers Amsterdam.

  1. Aanmelding voor een training geschiedt door invulling van een aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u van Boom uitgevers Amsterdam een digitale factuur.
  2. U kunt zich tot 5 werkdagen voor de training kosteloos en zonder opgave van redenen afmelden via academie@nt2.nl. Na verloop van deze termijn brengt Boom uitgevers Amsterdam 50% van de kosten in rekening.
  3. Een training heeft een minimaal aantal deelnemers nodig om plaats te kunnen hebben. Indien dit aantal niet wordt bereikt, is Boom gerechtigd om de betreffende cursus uiterlijk vijf werkdagen voor aanvang te annuleren wegens onvoldoende deelname, zonder jegens de Klant gehouden te zijn tot enige schadevergoeding.
  4. Cursusmateriaal is uitsluitend voor eigen gebruik of gebruik binnen de organisatie van Klant en zal in geen geval commercieel worden gebruikt.

Bovengenoemde voorwaarden gelden enkel voor de trainingen van Boom NT2 Academie. De trainingen van Boom NT2 Academie vormen een uitzondering op de regel genoemd in de algemene voorwaarden – Artikel 11 – omtrent cursussen van Boom uitgevers Amsterdam.

 

Door het aanmelden te voltooien, gaat u akkoord met de betalings- en annuleringsvoorwaarden voor de trainingen van Boom NT2 Academie.