Trainingsaanbod
Training Creatief schrijven
Training Creatief schrijven
Training Creatief schrijven

Training Creatief schrijven

Trea Scholten en Annemarie van den Brink
€ 99,00 incl. btw
Er zijn geen data gepland voor deze training. U kunt zich wel opgeven voor de wachtlijst. Houd mij op de hoogte
Beschrijving

Hoe boor ik de schrijfinspiratie van cursisten aan? Kunnen cursisten eigenlijk wel creatief schrijven als ze de taal nog niet goed beheersen? Het antwoord is ‘ja’. Dat kan zeker! Bovendien leren ze er heel veel van. Tijdens de training Creatief schrijven maakt u kennis met eenvoudige, verrassende en creatieve schrijfoefeningen waarmee uw beginnende en gevorderde cursisten spelenderwijs hun woordenschat kunnen uitbreiden en succeservaringen opdoen.

 

Ook dit jaar organiseert Stichting Les weer de Schrijfprijs NT2, een schrijfwedstrijd voor NT2- en alfaleerders in Nederland en Vlaanderen die erop gericht is anderstaligen te inspireren tot vrij en creatief schrijven in het Nederlands. In het kader van deze Schrijfprijs, en om docenten te laten zien hoe nuttig én leuk creatief schrijven kan zijn in het taalleerproces, organiseert NT2 Academie de training Creatief schrijven.

 

Trainers Annemarie van den Brink en Trea Scholten tonen u diverse manieren en werkvormen van creatief schrijven met anderstaligen. De veelzijdige suggesties die zij bieden laten zien hoe u de verbeelding prikkelt en laat spreken. Na afloop van de training gaat u naar huis met een flinke dosis kennis en nieuw materiaal om uw cursisten (meer) te laten schrijven. En misschien wel de Schrijfprijs 2019 te winnen!

 

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Uitleg over creatief schrijven met anderstaligen
 • Uiteg over de didactiek bij creatief schrijven
 • Zelf ervaren van een aantal werkvormen
 • Aanpak van creatief schrijven in de eigen les

 

BVNT2-competentieprofiel

Deze training linkt aan de volgende competenties van het BVNT2-competentieprofiel: A.1 Taalgebruiker, A.2 Taalbeschouwer, A.4 Begeleider van het leerproces, B.1 Pedagogische competentie, B.4 Competent in reflectie en ontwikkeling. 

 

Certificaat

Na afloop van de training ontvangt u een persoonlijk certificaat van deelname, ondertekend door de trainers.

Materiaal

De training is inclusief materiaal, bestaande uit:

 • oefenbladen
 • beschrijving werkvormen en bijbehorende materialen
 • het NT2-Cahier Creatief schrijven, met daarin 20 speelse werkvormen waarmee u met uw cursisten aan de slag kunt met schrijven
Locatie

Boom uitgevers Amsterdam

Prinsengracht 747-751

1017 JX Amsterdam

Trainers

De training wordt gegeven door Annemarie van den Brink en Trea Scholten, auteurs van het cahier Creatief schrijven en oprichters van Tools voor Taal. Annemarie en Trea zijn beiden docent creatief schrijven. Ze hebben veel ervaring met het aanbieden van oefeningen creatief schrijven op maat voor diverse doelgroepen, waaronder ook taalcoaches, anderstaligen en laaggeletterden.

Voorwaarden

NT2 Academie is onderdeel van Boom uitgevers Amsterdam.

 1. Aanmelding voor een training geschiedt door invulling van een aanmeldformulier. Na afloop van de training ontvangt u van Boom uitgevers Amsterdam een digitale factuur.
 2. U kunt zich tot uiterlijk vrijdag 11 oktober kosteloos en zonder opgave van redenen afmelden via academie@nt2.nl. Na verloop van deze termijn brengt Boom uitgevers Amsterdam 50% van de kosten in rekening.
 3. Een training heeft een minimaal aantal deelnemers nodig om plaats te kunnen hebben. Indien dit aantal niet wordt bereikt, is Boom gerechtigd om de betreffende cursus uiterlijk 5 werkdagen voor aanvang te annuleren wegens onvoldoende deelname, zonder jegens de klant gehouden te zijn tot enige schadevergoeding.
 4. Cursusmateriaal is uitsluitend voor eigen gebruik of gebruik binnen de organisatie van klant en zal in geen geval commercieel worden gebruikt.

Bovengenoemde voorwaarden gelden enkel voor de trainingen van Boom NT2 Academie. De trainingen van Boom NT2 Academie vormen een uitzondering op de regel genoemd in de algemene voorwaarden – Artikel 11 – omtrent cursussen van Boom uitgevers Amsterdam.
 
Door het aanmelden te voltooien, gaat u akkoord met de betalings- en annuleringsvoorwaarden voor de trainingen van Boom NT2 Academie.