Trainingsaanbod
Training Uitspraak en spelling
Training Uitspraak en spelling
Training Uitspraak en spelling

Training Uitspraak en spelling

Werken aan verstaanbaar Nederlands

Margreet Verboog
€ 130,00 incl. btw
Er zijn geen data gepland voor deze training. U kunt zich wel opgeven voor de wachtlijst. Houd mij op de hoogte
Beschrijving

'De uitspraak kun je niet uit een boek leren; en als u het de cursisten niet vertelt, doet niemand dat!'

 

De meeste cursisten leren het Nederlands uit een boek. Daarmee wordt de manier waarop ze naar taal kijken bepaald door het schrift, wat voor misverstanden kan zorgen. In deze training gaat Margreet Verboog in op de verschillen tussen uitspraak en spelling in het Nederlands, en laat zij zien wat daarbij de struikelblokken voor cursisten zijn. Na afloop van de training weet u hoe u uw uitspraaklessen het meest effectief inricht.

 

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Inzicht in de verschillen tussen spelling en uitspraak in het Nederlands
  • Uitleg over accenten en intonatie, en hun betekenis voor verstaanbaarheid
  • Feedback geven op uitspraak
  • Effectieve klassikale oefeningen voor verstaanbaarheid
  • De apps SpreekBeter en SchrijfBeter voor individuele uitspraakoefeningen

 

BVNT2-competentieprofiel

Deze training linkt aan verschillende competenties van het BVNT2-competentieprofiel: A.2 Taalbeschouwer, A.3 Vaststeller van de beginsituatie, A.4 Begeleider van het leerproces. 

 

Certificaat

Na afloop ontvangt u een persoonlijk certificaat van deelname, ondertekend door de trainer.

Materiaal

Bij de training is het NT2-Cahier Uitspraak en spelling inbegrepen.

Trainers

Margreet Verboog is taalwetenschapper en logopedist. Ze is gespecialiseerd in didactiek en mondelinge vaardigheid. Ze heeft lange ervaring als docentopleider en assessor. Tegenwoordig is zij werkzaam als zelfstandig trainer en opleider. Ze is de auteur van diverse NT2-Cahiers voor docenten, waaronder het cahier Uitspraak en spelling.

 

Voorwaarden

NT2 Academie is onderdeel van Boom uitgevers Amsterdam.

  1. Aanmelding voor een training geschiedt door invulling van een aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u van Boom uitgevers Amsterdam een digitale factuur.
  2. U kunt zich tot 5 werkdagen voor de training kosteloos en zonder opgave van redenen afmelden via academie@nt2.nl. Na verloop van deze termijn brengt Boom uitgevers Amsterdam 50% van de kosten in rekening.
  3. Een training heeft een minimaal aantal deelnemers nodig om plaats te kunnen hebben. Indien dit aantal niet wordt bereikt, is Boom gerechtigd om de betreffende cursus uiterlijk 5 werkdagen voor aanvang te annuleren wegens onvoldoende deelname, zonder jegens de klant gehouden te zijn tot enige schadevergoeding.
  4. Cursusmateriaal is uitsluitend voor eigen gebruik of gebruik binnen de organisatie van klant en zal in geen geval commercieel worden gebruikt.

Bovengenoemde voorwaarden gelden enkel voor de trainingen van Boom NT2 Academie. De trainingen van Boom NT2 Academie vormen een uitzondering op de regel genoemd in de algemene voorwaarden – Artikel 11 – omtrent cursussen van Boom uitgevers Amsterdam.
 
Door het aanmelden te voltooien, gaat u akkoord met de betalings- en annuleringsvoorwaarden voor de trainingen van Boom NT2 Academie.