Trainingsaanbod
Training Grammatica
Training Grammatica
Training Grammatica

Training Grammatica

Een nieuwe kijk op grammaticadidactiek

Margreet Verboog
€ 130,00 incl. btw
Er zijn geen data gepland voor deze training. U kunt zich wel opgeven voor de wachtlijst. Houd mij op de hoogte
Beschrijving

Wat leg je uit aan wie en hoe doe je dat? Dat is de eeuwige vraag bij grammaticadidactiek. In deze training gaan we in op deze vragen. We maken onderscheid in vormen met en zonder betekenis, en in beregelde en onberegelde vormen. We bespreken of het zinvol is om regels uit te leggen, en aan wie of dat we beter voorbeeldzinnen kunnen gebruiken.

Aangezien de NT2 doelgroepen uiteen lopen, krijgt u tijdens de training handvatten voor de grammatica aanpak in uw lessen, maar geen pasklare oplossing voor uw doelgroep.

 

Wat kunt u verwachten?
Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Inzicht in de betekenis van grammaticale vormen.
  • Uitleg over het geven van voorbeelden van constructies.
  • Weten hoe je effectief laat oefenen met vormen.
  • Oefenen met mondeling grammatica inslijpen.
  • Kennis van het verschil tussen beregelde en onberegelde vormen.
     

BVNT2-competentieprofiel
Deze training linkt aan verschillende competenties van het BVNT2-competentieprofiel: A.2 Taalbeschouwer, A.4 Begeleider van het leerproces en B.2 Organisatorische competentie.

Materiaal

Bij de training is het NT2-Cahier Grammatica inbegrepen. In dit cahier beschrijft de auteur in negen hoofdstukken hoe je goede en effectieve keuzes kunt maken bij het aanbieden van grammatica. Wat leg je uit, aan wie, en hoe doe je dat? Op die vragen krijg je in dit cahier antwoord.

Trainers

Margreet Verboog is taalwetenschapper en logopedist. Haar specialiteit is de didactiek van mondelinge vaardigheden. Ze heeft een lange ervaring als docentopleider en assessor. Tegenwoordig is zij werkzaam als zelfstandig trainer en opleider. Ze is de auteur van diverse NT2-cahiers voor docenten, waaronder het NT2-Cahier Grammatica.

Voorwaarden

NT2 Academie is onderdeel van Boom uitgevers Amsterdam.
 
1.    Aanmelding voor een training geschiedt door invulling van een aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u van Boom uitgevers Amsterdam een digitale factuur.
2.    U kunt zich tot 5 werkdagen voor de training kosteloos en zonder opgave van redenen afmelden via academie@nt2.nl. Na verloop van deze termijn brengt Boom uitgevers Amsterdam 50% van de kosten in rekening.
3.    Een training heeft een minimaal aantal deelnemers nodig om plaats te kunnen hebben. Indien dit aantal niet wordt bereikt, is Boom gerechtigd om de betreffende cursus uiterlijk 5 werkdagen voor aanvang te annuleren wegens onvoldoende deelname, zonder jegens de klant gehouden te zijn tot enige schadevergoeding.
4.    Cursusmateriaal is uitsluitend voor eigen gebruik of gebruik binnen de organisatie van klant en zal in geen geval commercieel worden gebruikt.
 
Bovengenoemde voorwaarden gelden enkel voor de trainingen van Boom NT2 Academie. De trainingen van Boom NT2 Academie vormen een uitzondering op de regel genoemd in de algemene voorwaarden – Artikel 11 – omtrent cursussen van Boom uitgevers Amsterdam.
 
Door het aanmelden te voltooien, gaat u akkoord met de betalings- en annuleringsvoorwaarden voor de trainingen van Boom NT2 Academie.