Trainingsaanbod

Training Klassenmanagement

Margreet Verboog
€ 130,00 incl. btw
Er zijn geen data gepland voor deze training. U kunt zich wel opgeven voor de wachtlijst. Houd mij op de hoogte
Beschrijving

Hoe motiveer ik verplichte inburgeraars? Wat moet ik doen als iemand steeds te laat komt? Hoe kan ik me wat assertiever opstellen tegenover cursisten, collega's en vrijwilligers? Wat vraag ik in een voortgangsgesprek? Docenten NT2 kennen deze vragen maar al te goed. Ze komen voort uit de dagelijkse lespraktijk.

 

In de training 'Klassenmanagement' gaan we in op (organisatorische) vragen en problemen uit de lespraktijk. Daarnaast leren we een intervisiemethode gebruiken die heel geschikt is om problemen te bespreken met collega's en om veelvoorkomende knelpunten uit de dagelijkse lespraktijk op te lossen.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Het inbrengen en bespreken van een storend aspect van het lesgeven dat u wilt veranderen
  • Bespreken van de voor- en nadelen van verschillende werkvormen om werk na te kijken
  • Hoe motiveer je cursisten om Nederlands te leren?
  • Uitleg van de incident methode: het vinden van oplossingen door probleemanalyse

 

BVNT2-competentieprofiel

Deze training linkt aan verschillende competenties van het BVNT2-competentieprofiel:

A3, A4, B1, B2 en B3.

 

Certificaat

Na afloop ontvangt u een persoonlijk certificaat van deelname, ondertekend door de trainer.

Materiaal

Bij de training zit het NT2-Cahier klassenmanagement inbegrepen. Dit cahier gaat nog dieper in op de meest voorkomende knelpunten uit de dagelijkse lespraktijk. In 24 korte hoofdstukken worden de punten besproken. Oftewel alles wat de docent moet weten, buiten de NT2-didactiek. 

Locatie

Deze training wordt gegeven op verschillende locaties in het land. 

Trainers

Margreet Verboog is taalwetenschapper en logopedist. Haar specialiteit is de didactiek van mondelinge vaardigheden. Naast het maken van materiaal voor de uitspraak en het meewerken aan NT2-leergangen is zij (mede-)auteur van Verstaanbaar sprekenTaal leren op maatLeren sprekenTaal werkt beterHet handboek NT2 en apps voor uitspraak en spelling, SpreekBeter en SchrijfBeter. Tegenwoordig is zij werkzaam als zelfstandig trainer en opleider. 

Voorwaarden

NT2 Academie is onderdeel van Boom uitgevers Amsterdam.

 

  1. Aanmelding voor een training geschiedt door invulling van een aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u van Boom uitgevers Amsterdam een digitale factuur.
  2. U kunt zich tot 5 werkdagen voor de training kosteloos en zonder opgave van redenen afmelden via academie@nt2.nl. Na verloop van deze termijn brengt Boom uitgevers Amsterdam 50% van de kosten in rekening. 
  3. Een training heeft een minimaal aantal deelnemers nodig om plaats te kunnen hebben. Indien dit aantal niet wordt bereikt, is Boom gerechtigd om de betreffende cursus uiterlijk 5 werkdagen voor aanvang te annuleren wegens onvoldoende deelname, zonder jegens de klant gehouden te zijn tot enige schadevergoeding. 
  4. Cursusmateriaal is uitsluitend voor eigen gebruik of gebruik binnen de organisatie van klant en zal in geen geval commercieel worden gebruikt. 

 

Bovengenoemde voorwaarden gelden enkel voor de trainingen van Boom NT2 Academie. De trainingen van Boom NT2 Academie vormen een uitzondering op de regel genoemd in de algemene voorwaarden – Artikel 11 – omtrent cursussen van Boom uitgevers Amsterdam.

 

Door het aanmelden te voltooien, gaat u akkoord met de betalings- en annuleringsvoorwaarden voor de trainingen van Boom NT2 Academie.