Webinaraanbod

Webinar Taalkit voor docenten

Alles wat een NT2-docent wil weten over taal

Margreet Verboog
€ 34,90 incl. btw
Er zijn geen data gepland voor deze training. U kunt zich wel opgeven voor de wachtlijst. Houd mij op de hoogte
Beschrijving

Let op: Aanmelden kan tot uiterlijk 10 februari 16:00 uur.

 

Webinar Taalkit voor docenten

In de opleiding tot NT2-docent staat de didactiek van Nederlands als tweede taal centraal, maar is vaak weinig aandacht voor taal(kunde) zelf. In deze webinar gaat trainer Margreet Verboog in op een aantal voor NT2-docenten belangrijke aspecten van taal.

 

Wat is taalverandering? Wat vinden we goed Nederlands? Hoe zijn woorden in ons hoofd georganiseerd? Heeft het Nederlands een transparante grammatica en een fonetische spelling? Deze en andere vragen worden behandeld en daarbij staat de relevantie voor de lespraktijk steeds voorop.

 

Wat kunt u verwachten?

De volgende onderwerpen komen tijdens de webinar aan bod:

  • Eerste- en tweedetaalverwerving
  • Taalfunctie: pragmatiek
  • Taalbetekenis: semantiek
  • Taalvorm: klanken en grammatica
  • Taalvariatie en taalverandering

 

Met deze webinar doet u in een uur belangrijke taalkundige achtergrondkennis op, waarmee u uw lessen kunt verrijken. Na afloop ontvangt u een certificaat.

 

BVNT2-competentieprofiel

Deze training linkt aan verschillende competenties van het BVNT2-competentieprofiel: A.2 Taalbeschouwer, A.4 Begeleider van het leerproces.

Materiaal

De webinar hoort bij de uitgave NT2-Cahier Taalkit voor docenten van Boom NT2. Let op: deze titel is NIET bij deelname aan de webinar inbegrepen. U kunt dit boek apart bestellen via de webshop.


Na afloop van de webinar ontvangt u:
•    Een persoonlijk certificaat van deelname
•    Een activatiecode die u gedurende 1 dag toegang geeft tot een terugkijkversie van de webinar

Trainers

Margreet Verboog is taalwetenschapper en logopedist. Haar specialiteit is de didactiek van mondelinge vaardigheden. Ze heeft een lange ervaring als docentopleider en assessor. Tegenwoordig is zij werkzaam als zelfstandig trainer en opleider. Ze is de auteur van diverse NT2-Cahiers voor docenten, waaronder het NT2-Cahier Taalkit voor docenten.

 

Trainer Margreet Verboog

Voorwaarden

NT2 Academie is onderdeel van Boom uitgevers Amsterdam.

 

Aanmelding voor een webinar geschiedt door invulling van een aanmeldformulier.

 

  1. Na aanmelding ontvangt u van Boom uitgevers Amsterdam een digitale factuur.
  2. U kunt zich tot 5 werkdagen voor de webinar kosteloos en zonder opgave van redenen afmelden via academie@nt2.nl. Na verloop van deze termijn brengt Boom uitgevers Amsterdam u de volledige kosten voor deelname in rekening. U ontvangt dan wel een activatiecode die u gedurende 1 dag toegang geeft tot een terugkijkversie van de webinar in kwestie.

Bovengenoemde voorwaarden gelden enkel voor de webinars van Boom NT2 Academie. De webinars vormen een uitzondering op de regel genoemd in de algemene voorwaarden – Artikel 11 – omtrent cursussen van Boom uitgevers Amsterdam.

Door het aanmelden te voltooien, gaat u akkoord met de betalings- en annuleringsvoorwaarden voor de webinars van Boom NT2 Academie.

Technische voorwaarden
Browser
De webinars draaien in het programma WebinarGeek. Dit programma functioneert het beste in Google Chrome, maar is tevens getest op Mozilla Firefox (versie 49 of hoger), Mac Safari (versie 9 of nieuwer) en Internet Explorer 10, 11 en Edge (geen eerdere versies).

Apparaat
WebinarGeek werkt succesvol op Wndows 7 of hoger, Mac OS x Mavericks of hoger en Linux Ubuntu 10 of hoger. Een optimale werking op de smartphone of tablet kan niet worden gegarandeerd.

Internetverbinding
Voor deelname aan de webinar is een stabiele en snelle internetverbinding vereist. Het beste kunt u werken met uw WiFi-netwerk thuis of via een internetkabel – die verbinding is over het algemeen stabieler dan het netwerk in een café of andere openbare gelegenheid.