Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Training uitspraak in de les

Training uitspraak in de les

Uitspraak is een ondergewaardeerd aspect van het leren van het Nederlands. Dat is jammer, want het is heel motiverend om aan uitspraak te werken gezien cursisten het geleerde al snel kunnen toepassen in hun spreken. Uitspraakonderwijs, zo blijkt uit het onderzoek, heeft namelijk wel degelijk effect.

Wat kunt u verwachten?

Besteedt u nog niet zoveel tijd aan uitspraakonderwijs of wilt u meer variatie kunnen aanbrengen in uw lessen? Vraagt u zich af hoe u dat aanpakt? Kom dan naar de training 'Uitspraak in de les'. Daarin wordt aandacht besteed aan alle aspecten van uitspraak:
 

  • Klanken
  • Woordaccent
  • Intonatie en zinsaccent
  • Verbonden spraak

 
U maakt kennis met verschillende werkvormen uit het docentenboek Uitspraaktrainer in de les en ervaart hoe het is om deze oefeningen in een vreemde taal uit te voeren. We leggen hierbij de link met de competenties A2, A4, B1 en B4 van het BVNT2-competentieprofiel.

Praktische informatie

  • Donderdag 28 juni
  • Open inschrijving
  • € 85,- excl. btw per deelnemer
  • € 110,- excl. btw per deelnemer (incl. het boek Uitspraaktrainer in de les t.w.v. € 43,-)
  • Tijden: 13.30u - 16.00u (totaal 2,5 uur)

 

Aanmelden >


Locatie

De Koffiebrandery, Daviottenweg 40, 5222 BH  's-Hertogenbosch

 

Materiaal
Bij de training wordt het boek Uitspraaktrainer in de les gebruikt. Uitspraaktrainer in de les is een docentenboek met oefenmateriaal voor NT2-cursisten. Het grootste deel van het boek bestaat uit gedetailleerd uitgewerkte uitspraakoefeningen. De docent kan deze oefeningen direct gebruiken in de les. Daarnaast biedt het boek de docent inzicht in het belang van uitspraaktraining, helpt het bij de analyse van uitspraakproblemen en geeft het achtergrondinformatie over de uitspraak van het Nederlands. Het boek krijgt u gratis bij de training.
 
Trainer
Vita Olijhoek is samen met Anja Valk eigenaar van Taalbureau Olijhoek & Valk. Vita is taalwetenschapper, docent NT2, leermiddelenontwikkelaar en auteur van diverse gerenommeerde materialen zoals Actief met taal, Taalprikkels en Actief met taal in de zaakvakken. Daarnaast is zij mede-auteur/projectleider van de door VU-NT2 ontwikkelde methode Uitspraaktrainer in de les.