Gratis bezorgd binnen NL vanaf € 20,-
Meest complete NT2-assortiment
Wereldwijde verzending
Productoverzicht

DigLin+ (jaarlicentie)

Digitaal alfabetiseringsmateriaal voor anderstaligen

Ineke van de Craats, Jan Deutekom
Uitgave: laptop Niveau: 0-a2
Isbn: 9789024419500
Direct via e-mail
Beschrijving

LET OP: De prijs van dit product is per gebruiker per jaar.

 

DigLin+ online inzien? Vraag dan vrijblijvend een gratis proeflicentie aan of bekijk de korte instructievideo's waarin auteur Ineke van de Craats, uitleg geeft over de achtergrond van het programma, de verschillende onderdelen ervan en hoe uw cursisten ermee aan de slag kunnen gaan. In de uitgebreide handleiding vindt u alles over de opzet, het gebruik en de wetenschappelijke verantwoording van DigLin+.

 

Alfabetisering is een lastig proces voor cursisten. Verhoging van kwantiteit én kwaliteit van het oefenmateriaal helpt daarbij: meer, langer en vaker oefenen, maar ook beter, intensiever en op maat. DigLin+ biedt alfaleerders dit alles, maar gaat nog veel verder. Ook laagopgeleide anderstaligen hebben veel baat bij dit platform.

 

DigLin+ is dé digitale methode voor taalverwerving vanaf alfabetisering tot A2 en is bedoeld voor jongeren en volwassenen, analfabeten, andersalfabeten en laagopgeleide cursisten. De methode is zo opgezet dat de ongeschoolde leerder ermee uit de voeten kan en zich toch op een volwassen, zelfstandige manier het Latijnse schrift aanleert. Het programma voorziet de cursist niet alleen van input, maar ook van onmiddellijke feedback. De oefeningen zijn uitdagend en hebben een opbouwende structuur: geleidelijk werken de cursisten van klanken, naar woorden, naar zinnen en korte teksten, daarbij ondersteund door beeld en geluid. Naast alfabetiseren kan de gebruiker van DigLin+ verder oefenen met lezen, schrijven, luisteren en spreken tot niveau A2.

 

DigLin+ kent twee belangrijke uitgangspunten: autonoom leren en impliciet leren. De alfaleerder navigeert steeds zelfstandiger door het programma en houdt zelf zijn werkschema’s en voortgang bij. Door ingebouwde patronen in de oefeningen wordt hij of zij zonder expliciete instructie ontvankelijk gemaakt voor regelmaat in taal en schrift.

 

Cursisten ervaren DigLin+ als een prettige én veilige methode om mee te werken, die hen aanzet tot zelf nadenken.

 

NIEUW: DigLin+ Vlaams

Iedere gebruiker van DigLin+ heeft nu ook toegang tot de Vlaamse editie van deze methode. Via het landenvlaggetje in het startscherm schakelt u gemakkelijk van het Nederlands naar het Vlaams en vice versa.

 

Werkboek

Bij de digitale methode is los verkrijgbaar het papieren werkboek Samen werken in de klas. A, B, C, en lezen 1 en Samen werken in de klas Lezen 2, 3 en 4. De boeken bieden vragen, tips en evaluatieformulieren voor verdere verwerking in de klas van het materiaal uit de digitale methode. Hiermee haalt u nog meer uit DigLin+. De werkboeken kunt u apart bestellen en is niet inbegrepen bij de digitale methode.

 

Systeemeisen:

Diglin+ is ontwikkeld en getest voor de browsers Google Chrome, Mozilla Firefox en Apple Safari. De werking van DigLin+ in de browser Internet Explorer en Microsoft Edge kunnen wij niet garanderen.

Inhoud

DigLin+ biedt veel verschillende soorten oefeningen voor verschillende onderdelen, zoals klanken en letters, spellen, luisteren en schrijven. Ook bevat het platform oefenvormen als bingo en memory, en een aantal thema's, zoals vervoer, vrije tijd en gezondheid, die themawoorden met ondersteuning in context aanbieden. 

Niveau

DigLin+ is bedoeld voor cursisten die analfabeet, semi-analfabeet of andersalfabeet zijn, en/of nog niet niveau A1 hebben bereikt.

 

Doelgroep

DigLin+ levert oefenmateriaal voor verscheidene groepen leerders, maar is in de eerste plaats bedoeld voor iedereen die na de puberteit voor het eerst leert lezen en schrijven in een andere taal dan de moedertaal. Maar omdat DigLin+ de klank-tekenkoppeling van het Nederlands aanbiedt en oefent, is het programma in principe nuttig voor iedere NT2-leerder, met name voor diegene die het schrift of de nieuwe uitspraakregels nog moet leren.

Auteurs

Jan Deutekom

Ineke van de Craats

Productdetails
Isbn: 9789024419500
Uitgeverij: Boom uitgevers Amsterdam
Docentlicentie aanvragen
Op het docentenplatform NT2 Docent kunt als docent gratis een proef- of docentlicentie van deze uitgave aanvragen.
Naar NT2 Docent