Products
Cover Geregeld spreken
Geregeld spreken - Slide 2
Geregeld spreken - Slide 3
Geregeld spreken - Slide 4
Geregeld spreken - Slide 5
Geregeld spreken - Slide 6
Geregeld spreken - Slide 7
Geregeld spreken - Slide 8
Geregeld spreken - Slide 9
Geregeld spreken - Slide 10
Geregeld spreken - Slide 11
Geregeld spreken - Slide 12
Geregeld spreken - Slide 13
Geregeld spreken - Slide 14

Geregeld spreken

Regels begrijpen, oefenen en doen

Ditte Oost, Monique Schoorl
Uitgave: boek Niveau: a1-a2Niveau: a1Niveau: a2
Isbn: 9789024422012
€ 19,90
Description

Meer tijd voor actief spreken in de les en toch de Nederlandse grammatica inslijpen bij uw (laagopgeleide) cursisten? In de gloednieuwe spreekmethode Geregeld spreken worden de basisregels van de Nederlandse taal uitgelegd en ingeoefend door middel van doelgerichte spreekoefeningen.

 

Met deze methode leren cursisten stapsgewijs hoe ze grammaticale regels toepassen in het dagelijks leven. Hiervoor ontwikkelden de auteurs een nieuw model. Elke les bestaat uit vier onderdelen:

 

Stap 1: Begrijpen

De docent geeft voorbeelden, regels en instructie; cursisten zeggen na. Hier wordt ook de 123-methode toegepast, een systeem om cursisten zonder complexe grammaticale termen de Nederlandse woordvolgorde uit te leggen.

 

Stap 2: Oefenen

De cursist gaat aan de slag met praatplaten en oefeningen, en gaat van geleide naar minder geleide opdrachten. Cursisten werken continu, veelal in duo's, lezen elkaar voor en zeggen na.

 

Stap 3: Doen

Als de informatie voldoende begrepen wordt en er genoeg geoefend is, krijgen de cursisten vrijere oefeningen waarin ze het geleerde moeten gaan toepassen. De les wordt afgerond met een spontane spreekoefening.

 

Stap 4: Herhalen

Iedere les wordt er een aantal oefeningen als huiswerk opgegeven om thuis alles nog een keer te herhalen en de nodige kilometers te maken.

Content

Geregeld spreken is een klassikale spreekmethode, die te gebruiken is naast iedere totaalmethode. Bovendien is elke les op ieder gewenst moment los in te zetten: u kunt als docent dus eenvoudig selecteren op onderwerpen waar uw cursisten behoefte aan hebben.

Level

A1, A2

Target audience

Laagopgeleide beginners.

Authors

Monique Schoorl, Ditte Oost

Product details
Isbn: 9789024422012
Publisher: Boom uitgevers Amsterdam
Dimensions: 24.0 x 17.0 x 1.5 cm
Weight: 459 grams
Edition: 1