Agenda

Op vrijdag 22 maart 2019 organiseren we de Delftse methode docentenmiddag voor docenten die nog niet zo lang met de Delftse methode werken of die overwegen om met de Delftse methode aan de slag te gaan. Tijdens deze dag woon je een les bij, kun je praten met cursisten en krijg je uitgebreide uitleg van de auteurs. 

Meer tijd voor actief spreken in de les en toch de Nederlandse grammatica inslijpen bij uw cursisten? Dat kan met de BOD-methode van Geregeld spreken: begrijpen, oefenen en doen. Ervaar tijdens deze training hoe fijn het is om stapsgewijs nieuwe informatie in te oefenen door middel van spreken.

De NUT verbindt al 25 jaar lang de taalinstituten uit het hoger onderwijs in Vlaanderen en Nederland. Sinds 1993 groeide deze branchevereniging gestaag uit tot een hecht netwerk waar expertisedeling en kwaliteitsopbouw centraal staan.

Maandag 8 april is het tijd voor de jaarlijkse studiedag van LOWAN-vo. De studiedag vindt dit jaar plaats in de Reehorst in Ede. Noteer deze dag in uw agenda!

Op dinsdag 9 april en woensdag 10 april zijn weer de jaarlijkse studiedagen van LOWAN-po. Deze studiedagen vinden dit jaar plaats in de Reehorst in Ede. Bent u er ook bij?

Op dinsdag 9 april en woensdag 10 april zijn weer de jaarlijkse studiedagen van LOWAN-po. Deze studiedagen vinden dit jaar plaats in de Reehorst in Ede. Bent u er ook bij?

Wegens grote belangstelling voor de studiedag op 16 november jl. organiseert de Werkgroep Alfabetisering van de BVNT2 dit voorjaar weer een dag over diverse aspecten van het alfa-onderwijs.

Het komende jaar wordt er voor NT2-docenten weer de Grote BVNT2 Conferentie georganiseerd op zaterdag 18 mei 2019.

Lesgeven aan een groep cursisten met verschillende niveaus kan voor een docent een grote uitdaging zijn. Hoe bereidt u een les voor waarin alle cursisten voldoende aan bod komen? In deze actieve workshop gaat u aan de slag met eenvoudige oplossingen: geen ingewikkelde schema's, geen extra voorbereidingstijd, maar snel en efficiënt een goedlopende les ontwerpen.

Op vrijdag 22 en zaterdag 23 november 2019 vindt de HSN-conferentie plaats. De HSN-conferentie is een jaarlijkse conferentie over het onderwijs Nederlands in alle delen van Nederland en Vlaanderen, en op alle niveaus: primair en secundair onderwijs, beroepsonderwijs, hoger onderwijs, Nederlands voor anderstaligen.