Free shipping within the Netherlands above € 20,-
The most complete NT2 webshop
Worldwide shipping
FC Sprint2
FC Sprint2
Grenzeloos leren
€ 26,95
Products
FC Sprint2
FC Sprint2  - Slide 2
FC Sprint2  - Slide 3
FC Sprint2  - Slide 4
FC Sprint2  - Slide 5
FC Sprint2  - Slide 6
FC Sprint2  - Slide 7
FC Sprint2  - Slide 8
FC Sprint2  - Slide 9
FC Sprint2  - Slide 10
FC Sprint2  - Slide 11

FC Sprint2

Grenzeloos leren

Jan Deutekom
Uitgave: boek
Isbn: 9789085065531
Delivery time 4-7 business days
€ 26,95
Description

FC Sprint2 is een geheel andere aanpak van het aanleren van Nederlands aan anderstaligen. FC Sprint2 is een combinatie van een visie op leerprocessen én een databank met leerstof, ingedeeld in bronnen. 
De methode gaat uit van elf stellingen, zoals: 'het leerrendement groeit als cursisten verantwoordelijkheid dragen of 'leren is dingen doen die je niet kunt'. Vervolgens worden de stellingen vertaald in praktijksituaties en opdrachten die je als docent aan de leerling geeft. 

Sprint2-docenten fungeren als coach. Zij leggen met hun opdrachten de lat net een beetje te hoog. Ze geven bij iedere opdracht de bronnen waarmee de leerling zich een vaardigheid zelfstandig leert eigen maken, en het geleerde moet de cursist laten zien in een presentatie. 

In dit boek beschrijft Jan Deutekom, de bedenker van deze aanpak, wat de Sprint2-methode precies is, hoe die werkt en hoe je die kunt implementeren in je eigen lesomgeving. De methode is gebaseerd op eigen onderwijservaringen. Het Friesland college, waar de auteur doceert, gebruikt de Sprint2-methode al sinds 2005 en de resultaten zijn spectaculair! Het leertempo gaat met sprongen vooruit: cursisten die werken volgens de Sprint2-aanpak zitten na acht weken taalles vlakbij het niveau van 'normale' cursisten na veertig weken.

Content

Alle bronnen bij de methode zijn te vinden op bijbehorende website.

Target audience

FC Sprint2 is een boek voor docenten.

Authors

Jan Deutekom

Product details
Isbn: 9789085065531
Publisher: Boom uitgevers Amsterdam
Dimensions: 21.5 x 14.5 x 0.8 cm
Weight: 179 grams
Pages: 88

Reviews 'FC Sprint2 '

No reviews were found for this product

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent