Free shipping within the Netherlands above € 20,-
The most complete NT2 webshop
Worldwide shipping
Handboek Nederlands als tweede taal
Handboek Nederlands als tweede taal
in het volwassenenonderwijs
€ 57,95
Products
Handboek Nederlands als tweede taal

Handboek Nederlands als tweede taal

in het volwassenenonderwijs

Bart Bossers, Folkert Kuiken
Uitgave: boek
Isbn: 9789046908358
Delivery time 1-2 business days
€ 57,95
Description

Het Handboek Nederlands als tweede taal in het volwassenenonderwijs is onmisbaar op de boekenplank van elke NT2-docent. Dit boek biedt een uitgebreid overzicht van wat er te weten is over taalonderwijs Nederlands aan anderstaligen, van taalverwerving tot didactiek, van inburgering tot toetsing en van alfabetisering tot woordenschat- en grammaticaonderwijs. Dit handboek is ontwikkeld door universitaire experts in samenwerking met specialisten uit de praktijk.

 

Wetenschappelijke achtergronden worden geïllustreerd met veel voorbeelden en cases. De opdrachten, evaluatievragen, geannoteerde verwijzingen en kaderteksten maken dit handboek een zeer toegankelijk en studeerbaar boek. De trefwoordenlijst en checklist leermiddelenbeoordeling zullen in de praktijk vaak van pas komen. Op de bijbehorende website is aanvullende en actuele informatie beschikbaar, zoals overzichten van leermiddelen en lesmateriaal, achtergronddocumenten en veel links. 

 

Het Handboek Nederlands als tweede taal in het volwassenenonderwijs is geschreven voor (aankomende) NT2-docenten bij taalinstituten, schakeltrajecten in het hoger onderwijs, AZC's, ROC's, en ISK's.

Authors

Redacteuren zijn: 

Folkert Kuiken emeritus hoogleraar Nederlands als tweede taal en meertaligheid aan de UvA en wetenschappelijk directeur van het Instituut voor Nederlands Taalonderwijs en Taaladvies (INTT) aan de UvA. 

Sible Andringa hoogleraar Didactiek van de tweedetaalverwerving aan de UvA en coördinator van de duale masteropleiding Nederlands als tweede taal en meertaligheid.

Aan dit handboek werkten experts mee die allen hun sporen hebben verdiend in het NT2-onderzoek en/of de praktijk van het NT2-onderwijs. Door hun expertise te bundelen biedt dit handboek een breed en diepgaand perspectief op het NT2-onderwijs. De experts zijn: Ineke de Bakker, Bart Bossers, Kaatje Dalderop, Nicky Heijne, Chrissy Hosea, Jeanne Kurvers, Annemarie Nuwenhoud, Anne Vermeer, Camille Welie. Bart Bossers en  Folkert Kuiken.

Product details
Isbn: 9789046908358
Publisher: Coutinho
Dimensions: 24.0 x 17.1 x 2.9 cm
Weight: 809 grams
Pages: 480
Edition: tweede herziene druk

Reviews 'Handboek Nederlands als tweede taal '

No reviews were found for this product

Als docent heeft u toegang tot NT2Docent. Hierbij krijgt u 50% beoordelingskorting op werkboeken, kunt u gratis online lesmateriaal uitproberen, gratis webinars terugkijken en nog veel meer.

Naar NT2 Docent